Şirket ortaklarından Hakan ve Gökhan Ayhan Ak Ziraat Aletlerini tanıtarak Tire ekonomisini değerlendirdi.

Tire Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Ak Ziraat Aletleri, vizyonu yüksek kalitesinden ödün vermeyen, teknolojiyi ve yenilikleri takip eden, satış ve satış sonrasıyla 60 yılı aşkın tecrübesi ile Tire’ye, Türkiye’ye ve Dünya çiftçisinin hizmetine makine sunuyor.

Ak Ziraat Aletleri’nin Tarım ve hayvancılık sektörünün çeşitli makine ve ihtiyaçlarını karşılarken özellikle hayvancılık ve çiftlik ekipmanları tedarikinde Türkiye çiftliklerine, makineleşmenin sayesinde daha yüksek verim, yüksek kalite, iş gücü ve zaman tasarrufu kazandırdığını söyleyen Gökhan ve Hakan Ayhan, “Yeni teknolojileri takip ederek firmamız değerli çiftçilerimize ve hayvancılık sektörünün yeniliklerini sunuyor. Değerli müşterilerimizin memnuniyeti sayesinde Ak Ziraat Aletleri Türkiye tarım ve hayvancılık sektöründe önemli bir görev üstleniyor. Ak Ziraat markasını oluşturan yüksek kalite ve memnuniyet markamızın ileriye yönelik standartlarını en üst seviyede tutmaya devam ettirecek. Firmamız Türkiye ve Dünya pazarına; Yem Karma ve Dağıtma Römorkları, Katı Gübre Serpme Römorkları, Sıvı Gübre Tankerleri, Doğal Gübre Yönetim Sistemleri, Çiftlik Ekipmanları, Toprak İşleme Ekipmanları ve Diskaro gibi başlıca makineleri sunmakta ve makinelerimiz, Ziraat Bankası, Denizbank, Tarım Kredi Kooperatifleri ve Kırsal Kalkınma Desteklemeleri ile satılmakta” dedi.

TECRÜBEYİ TEKNOLOJİ İLE BİRLEŞTİRDİK

Bir çiftliğin rekabetçi olabilmesi için ve hayvanların ihtiyaçlarını yüksek performansta giderebilmek amacı ile Ak Ziraat’in çözümden daha fazla avantaj sağladığını vurgulayan Gökhan Ayhan, “Şirketimiz önemli deneyimlerine dayanarak ve tecrubeyi teknoloji ile birleştirerek yem karma makinesi bir işletmeye büyük oranda kar ve fayda sağlayacaktır. Hayvanların ihtiyacı doğrultusunda kullanılmak istenen, sap, saman, yonca, silaj ve benzeri ürünler, yem karma makinesi sayesinde yüzde 90’a varan homojenliğe sahip ve istenilen oranda kıyılmış bir rasyona sahip olacaktır” şeklinde konuştu.

YAKITTAN TASARUF

Yem Karma Makinesi’nde iddialı olduklarını kaydeden Gökhan Ayhan, tarım makinelerinin yüzde 98’i yılda 3 ya da 4 kez kullanılırken yem karma makinesinin yılın 365 günü kullanıldığını hatırlatarak makinelerinin sağlamlığının ve kalitesinin önemine de dikkat çekiyor. Ayhan, “Yem Karma makinelerimizin kullanıldığı çiftliklerdeki hayvanların düzeni olumlu anlamda değişiyor. Homojen yem karma oluştuğu için yüzde 7 ila 15 arasında değişen süt artışı gözlemleniyor. Besi çiftlikleri için ürettiğimiz yatay yem karma makinelerimiz sayesinde ise hayvanlarda kilo artışı gözleniyor. Öte yandan makinelerimizde yüksek oranda yakıttan tasarruf sağlanıyor. Bu çiftçimiz için en önemli konulardan biri” dedi.

2014 yılını ekonomik açıdan değerlendiren Hakan Ayhan, “2014 yılının ilk 6 ayı durağan geçti. Ancak ikinci 6 ayda çiftçimize Tarım Bakanlığı tarafından verilen yüzde 50 hibe teşvikler ve süt ile et fiyatlarındaki artış ile yüzde 200’ü geçen bir hareketlilik yaşadık. Bizim sektörde et ve süt fiyatları oldukça önemli. Çiftçi para kazanırsa çiftliğini geliştirebilir” dedi.

KENT EKONOMİSİ İÇİN YOLLAR DUBLE OLMALI

Tire ekonomisinin gelişmesinin birinci şartının Tire bağlantı yollarının duble olması gerekliliğini savunan Hakan Ayhan, “Ak Ziraat ilçe dışından Tire’ye para getiren 5 ya da 6 firmadan biriyiz. Tire Organize Sanayi Bölgesi’nin daha da canlanmasını Tire ekonomisinin canlanması adına önemsiyoruz. Ve bunun Tire bağlantı yollarının duble olması ve organize sanayimiz için teşviklerin artırılması ile sağlanacağını biliyoruz. Organize sanayimizin çok eksiği var. Organize içinde arsası ayrılan Endüstri Meslek Lisesi’nin faaliyete geçmesi bizim kalifiye eleman bulmamız için çok önemli. Sadece bizim değil Tosbi’deki pek çok firma bunun eksikliğini yaşıyor. Tire Ticaret Odası’nın bu doğrultuda sorumluluğu büyük. Bu saydıklarım Tire’nin kabuk değiştirmesi adına oldukça önemli girişimler” dedi.

 Haber: Dilek Ayvalı

Editör: Haber Merkezi