Haber: Dilek Ayvalı

Tire İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi, “Her dilin kendine ait ritim ve ruha sahip farklı elementleri ve aynı zamanda kendi içinde tanıdığı kültürel öğeleri vardır. Kısacası, her dil bir zenginliktir diyerek çıktığımız bu yolda öğrencilerimize küçük yaşlardan itibaren yoğun bir programla yabancı dil eğitimi vererek hem ileriki hayatlarında akademik başarılarını artırmak hem de bir dili öğrenme fırsatı verilecek.”

Geçen yıl Atatürk Ortaokulunda uygulandı

Bir önceki sene Atatürk Ortaokulumuzda uygulana sistem bu sene 80.Yıl Cumhuriyet Ortaokulu’nda 1 şube, Şehit Mehmet Oruç Ortaokul’unda 3 şube, Atatürk Ortaokulu’nda 1 şube, Şehit Burhan Aktürk Ortaokulu’nda 1 şube ve Toki Mehmet Çağlar Bölük  Ortaokulunda 1 şube olmak üzere 7 şubede Yabancı dil aralıklı sınıf açılması planlandı. Veliler okullarda açılan yabancı dil sınıflarına yoğun ilgi gösterdi. Okul idareleri kontejanların dolmak üzere olduğunu bildirirken talep olması halinde şube sayısının artırılacağını belirttiler.

 Öğrenciler, yabancı dil öğrenme gururu yaşayacak

Beşinci sınıflarda uygulanan yabancı dil ağırlıklı sınıflarda Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersleri (20 ders saati) ile en az dört (4) ders saatlik seçmeli dersi tamamlamak kaydıyla, imkân ve şartları uygun olan okullarda isteğe bağlı olarak onsekiz (18) ders saatine kadar yabancı dil dersi öğretimi yapılabilmekte. Bu uygulamayı yapan okullarda, öğrencilerin hazır bulunuşluk düzeyleri dikkate alınarak Talim ve Terbiye Kurulunca kabul edilmiş ve uygulanmakta olan yabancı dil dersi öğretim programlarına dayalı olarak dersin öğretmenleri tarafıdan hazırlanan öğretim programları uygulanmakta. Böylelikle öğrencilere 5. Sınıfta yoğun bir yabancı dil eğitimi verilerek bu alandaki açıkları kapatılmakta, ileriki eğitim hayatlarında başarılı olmaları sağlanmakta, erken yaşta bir yabancı dil öğrenmenin gururunu yaşamaları sağlanmaktadır.







Editör: Haber Merkezi