HABER: DİLEK AYVALI/KAYNAK: KENT VİZYON DERGİSİ
Tapkın İnşaat 2006 yılından bu yana 350 konutu tamamladı. Son 4 yıldır da projelerini kat karşılığı değil kendisine ait arsalara inşaat yaparak devam ediyor. ‘Bu sayede istediğimiz şekilde proje hazırlayabilme özgürlüğüne sahip oluyoruz’ diyen İsmail Tapkın, “Kat karşılığı projelerde ister istemez kat maliklerinin müdahalesi oluyor. Müteahhit kendisini sınırlıyor. Yaklaşık 4 yıldır kendime ait arsalara inşaat yapıyorum. Çok daha özgün çalışmalar ortaya çıkıyor” dedi.

Kendine güvenen binaya ismini yazar

Tapkın İnşaat güvencesi ile yapılan dairelerin demirinden seramiğine kadar kaliteli malzeme kullanılarak hazırlandığına dikkat çeken İsmail Tapkın, “Bu güne kadar teslim edilen dairelerin tamamında en kaliteli malzeme kullanıldı. Tapkın İnşaat’ın tamamladığı herhangi bir binaya gidip herhangi bir daire sahibine bizi sorabilirsiniz. Binalarımızın tüm cephesine biz Tapkın İnşaat yazdık. Kendine güvenen binaya ismini yazar. Kaliteden taviz vermiyoruz. Binalarımızın dış cephesinde filli boya kullanıyoruz. Bizim yaptığımız kaliteli işler arkasında durduğumuz sözler bizi bu hale getirdi” şeklinde konuştu.

Ruhsat tapudan önce verilmeli

Yapı Kullanım İzin Belgesi’nin önemine değinen İsmail Tapkın, “Tire’de konut alan kitlede şöyle bir bilinç var, tapuyu alınca evi de aldık sanıyorlar ancak tapuyu almadan önce müşteriye yapı kullanma izin belgesini müteahhit tapudan önce verecek” dedi.
Aynı zamanda 3 yıldan bu yana Tire Belediyesi Meclis Üyesi olan İsmail Tapkın, 1950 yılında yapılan ve halen kullanımda olan imar planı ile ilgili de konuşarak, “Tire’deki imar planları 1950’de yapılmış ve yanlış bir plan bunu sizde görürsünüz. Ana cadde üzerine 5 kat veriyor arkaya 3 kat. Arkada binalar nefes alamıyor. Burada bir hata yapılmış. İkincisi parselasyonlar eski olduğu için metrekareyi büyütmek için zemin katı geri çekiyor üst katı genişletiyor. Yukarıdan gelen yük binayı çatlatıyor. Ödemiş Belediye Meclisi karar aldı binalar konsolsuz yapıyor dümdüz. Tire’deki imar planında da düzenlemeye gidilmeli” dedi.

Editör: Haber Merkezi