ÖZEL HABER:DİLEK AYVALI

İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ulvi Toprak, Tire Devlet Hastanesi Evde Bakım Hizmet ekibi ve Doktor Ferah Kayacan, Çelen Ailesi’ni ziyaret ederek muayene etti ve evdeki olumsuz koşulları inceledi.


Belediyenin evi temizlemesi lazım

Tire Devlet Hastanesi Evde Bakım Hizmet Birimi yetkilileri, “Burada çok kötü bir ortam var. Sağlık açısından kesinlikle burada yaşanmaz burada kalınmaz. Üçü de hasta. Hastane olarak bizim yardım etmemiz lazım. Belediye olarak da acilen bu evin tamamen temizlenmesi lazım. Her şeye ihtiyaçları var. Bakım maaşı alıyor ama yapamıyor kendisi de rahatsız. Bundan sonra sahip çıkılır. Hastanemiz gerekeni yapacaktır” dedi.

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü’nden edinilen bilgilere göre, 5 Mart 2018 Pazartesi günü İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerinin de aileyi istedikleri hastaneye götürmek üzere Tire’ye gelerek yardımda bulunacakları öğrenildi.

Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Ünalan, “Güllü teyzemizin yüzünü güldüreceğiz”
Haberi gördükten sonra derhal Çelen ailesini ziyarete gelen Ak Parti Tire Kadın Kolları Başkanı Mehri Nisa Ünalan da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve ilçedeki sağlık yetkilileri ile iletişime geçerek ailenin durumunu görmeye geldi. Ünalan burada yaptığı açıklamada, “Haberi görür görmez geldik. Güllü Hanım ve ailesinin durumuna çok üzüldük. Bakanlık yetkilileri ile temasa geçtik. İlçe Sağlık Müdürümüz ile görüştük. Pek çok şeye ihtiyaçları var. Öncelikle bu evden çıkarılmaları ve bu evin temizlenmesi gerekiyor. İçerisi çok kötü. Güllü Hanım, annesi ve kızının kişisel bakımlarını zor yapıyor. Çamaşır, bulaşık ve temizlik gibi rutinleri yapamıyor. Belki de bir bakıcıya da ihtiyaçları var. Elimizden geleni yapacağız. Güllü Teyzemizin yüzünü güldüreceğiz. Hayatını bir nebze de daha kolaylaştırmak için yardımcı olacağız” dedi.

Kurtarın beni bu pislikten
Gördüğü ilgi karşısında mutlu olduğunu kaydeden Güllü Çelen, “Haberi görüp aradılar. Seni gelip ambulansla hiçbir ücret ödemeden istediğin yere götüreceğiz dediler. Çok sevindim, bayıldım. Bu pislikten kurtarın beni” dedi.


Editör: Haber Merkezi