Haber: Dilek Ayvalı
Yıkımından sonra Tire İsa Bey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi adı verilen Ticaret Meslek Lisesi’nin inşaatına, 21 Ekim 2016’da yapılan ihalenin 7 Aralık 2016’da sonlanarak, ihaleyi kazanan Akçakaya İnşaat Limited Şirketi tarafından temeli atılarak başlandı.
Konuyla ilgili açıklama yapan Adalet ve Kalkınma Partisi Tire İlçe Başkanı Mehmet Çeltikcoğlu, “Tire İsa Bey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, yapılan incelemeler sonucunda depreme dayanıksız bulunarak yıkılmış, öğrencilerimiz Bülent Ecevit Caddesi üzerindeki okul binasına taşınmışlardı. Yapılan ihale sonuçlandı ve yüklenici firma Akçakaya İnşaat şirketi temel atarak inşaata başladı. 5 bin metrekarelik okula tahsis edilen alanda okul binası haricinde spor salonu da bulunuyor. Bu spor salonu tadilatı yapılacak. Pencere ve kapılar yeniden takılacak. Spor salonu ile birlikte okul binası inşaatı 16 Kasım 2017’de bitecek. Öğrencilerimizin güvenli şartlar altında eğitimini sağlamakla mükellefiz. Depreme dayanıklı yepyeni bir binada 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılında çocuklarımızın eğitimlerine burada devam etmelerini amaçlıyoruz” dedi.

Yeni Tire İsa Bey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 5.2 Milyon Türk Lirası maliyet ile 24 derslikli olarak yapılacak. Tire İsa Bey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden boşalan bina, bulunan bölgedeki öğrencilere ilk okul binası olarak tahsis edilerek Tire ilçe merkezindeki ilk okul sayısı 14’e yükselecek.

Editör: Haber Merkezi