HABER:DİLEK AYVALI
Tire İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği personeli ile diğer ekipler "Çocuklar İçin Temel Güvenlik Kuralları" ve "Servis Şoförleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler" konulu broşürleri okul önlerinde velilere dağıttı.
İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği personeli 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılında yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçebilmek için dağıttıkları 2 bin broşürle velileri bilgilendirdi. Ayrıca velilere sözlü olarak da uyarıda bulunan ekipler “Çocuklarınıza okula gelip giderken işlek caddeleri kullanmalarını, tenha ve terk edilmiş yerlere gitmemelerini söyleyin. Çocuklarınızın evden çıktıktan sonra, nerelere gittiğini ve kimlerle oynadığını bilmelisiniz. Çocuğunuzun her ne sebeple olursa olsun yabancıların araçlarına binmemeleri konusunda bilgilendirin” şeklinde uyarıda bulunduktan sonra servis araç ve şoförlerinde bulunması gereken özellikler hakkında da bilgi vererek bu şartlara uymayan servisler hakkında da 155 i arayarak bilgi vermeleri halinde gerekli tedbirlerin alınacağını belirtiler. Emniyet personeli tarafından yapılan bu uygulama veliler tarafından memnuniyetle karşılandı.
İlçe Emniyet Müdürü Hasan Özge, “Çocuklarımızın güvenliği bizim için büyük önem taşır”
Konuyla alakalı açıklama yapan İlçe Emniyet Müdürü Hasan Özge ise “Öncelikle yeni Eğitim Öğretim yılının tüm öğrenci, veli ve öğretmenlerimize hayırlı olmasını dilerim. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın eğitim yuvalarına gelip gitmeleri esnasında gerek kişisel gerek trafik anlamında güvenlikleri bizim için büyük önem taşımaktadır. Bu anlamda tüm ekiplerimiz çocuklarımızın güven içerisinde okula gelip gitmeleri konusunda özveriyle çalışmaktadır. Okul çevresinde şüpheli ve yabancı şahıslar üzerinde sık sık uygulamalar yapılmakta ve yine okul çevresindeki umuma açık yerler ile internet cafe gibi işyerleri de günün farklı zamanlarında denetlenmektedir” dedi.
“Şüpheli kişileri 155 polis hattını arayarak bildirin”
Uygulamaların yıl boyunca devam edeceğini kaydeden Emniyet Müdürü Özge, “Bundan önceki çalıştığım tüm yerlerde olduğu gibi Tire’de de bu konuda en küçük bir sıkıntının yaşanmaması için en üst düzeyde tedbirler alındı. Yapılan uygulamalar yıl boyunca devam edecek. Önümüzdeki günlerde de Toplum Destekli Polislerimiz okul okul gezerek gerek okul öncesi gerekse ilk ve orta okullarda bu konularda öğrencilerimize bilgilendirme çalışmaları yapacaklar. Lütfen sizler de okul çevresinde gördüğünüz olumsuzlukları ve şüpheli kişileri 155 Polis hattını arayarak bizlere yardımcı olunuz” dedi.

Editör: Haber Merkezi