HABER:DİLEK AYVALI
Tire’nin en eski muhtarı olan Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Ali İhsan Sağ ile Tire’nin ilk kadın muhtarı olan Atatürk Mahallesi Muhtarı Aysun Sertkaya birlikte anıta çelenk koydu. Ardından saygı duruşunda bulunuldu. Muhtar Aysun Sertkaya, tüm muhtarlar adına bir konuşma yaptı. Sertkaya konuşmasında, muhtarların devlet yönetiminin ilk aşaması ve temel taşı olduğunu belirtti ve muhtarların görevlerini layıkıyla yerine getirmesinin önemli olduğunu ifade etti.

Meydan programının ardından Tire Öğretmenevine geçen muhtarlara ve protokol üyelerine burada ikramda bulunuldu ve kutlamalar burada ikramlar eşliğinde yapılan sohbetlerle sürdü.
Öte yandan programının yoğunluğu sebebiyle törene katılamayan Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, yaptığı yazılı açıklama ile muhtarların bu özel gününü kutladı. Tanrıseven’in açıklamasında şu ifadeler yer aldı, “Geçmişi 1829 yılına kadar uzanan ‘muhtarlık’ müessesi, yerel katılımın en eski örneği ve demokrasi zincirimizin en önemli halkasıdır. Muhtarlarımız, bulunduğu mahallede veya köyde devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte ve halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir. Milletin iradesi, halkımızın tercihi ve seçimiyle işbaşında gelmiş muhtarlarımız, son derece önemli bir makamda bulunmaktadırlar. Vatandaşımızın hastasında, cenazesinde, düğününde kısacası sosyal yaşamın içerisinde kendini gösteren her türlü hüzün ve sevinçte kapısını gönül rahatlığıyla çaldığı makamında görev yapan muhtarlarımız halk ile devlet arasında bir köprüdür. Devletimiz; muhtarlarımız ve muhtarlık müessesinin ihtiyaçları sorunları ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri ile bu müessesenin tarihsel bağlarını korumak amacıyla, 19 Ekim gününü ‘Muhtarlar Günü’ olarak kabul etmiştir. Millet iradesiyle işbaşına gelmiş muhtarlarımız son derece önemli bir makamdadır. Bu müstesna günde Tire’mizde görev yapan muhtarlarımıza çalışmalarında başarılar ve esenlikler dilerim.”

Editör: Haber Merkezi