HABER: DİLEK AYVALI


Yaklaşık 3 bin kişinin izlediği, organizasyonu Tire Halk eğitimi Merkezi tarafından yapılan ‘Kültür ve Sanat Şenliği Tire 4 Eylül Stadyumu’nda yapıldı. Tribünleri dolduran izleyiciler sergilenen sahne şovlarını ayakta alkışladı.

Kültür ve Sanat Şenliği'nin açılış konuşmasını yapan Tire Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Turhan Eke, emeği geçenlere ve destekçi olan kurum ve kuruluşlara teşekkür etti. Eke, "Şölen havasında geçen şenliğimiz amacına ulaştı. Merkezde, 5 bine yakın öğrenciye eğitim veriyoruz. Temel hedefimiz, kendi özümüzdeki kültürel değerleri gençlerimize ve gelecek nesillere taşıyabilmek. Bu noktada kendimizi sorumlu hissediyoruz. Geçmiş ile geleceği kültürel anlamda bütünleştirmek istiyoruz. Her yıl daha güzel ve doyurucu bir şenlik programı gerçekleştirmeyi hedefleyerek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İzlediğiniz defiledeki zeybek kostümü 13 öğretmen tarafından 4 ay çalışılarak tamamlandı. Şüphesiz kazanılan zaferler komutanlarla anılıyor ancak zaferlerin asıl mimarları askerlerdir. Tire halkına, kurum ve kuruluşlara, esnafımıza verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Ustalar sahnedeydi

Daha sonra konuşan Tire Kaymakamı Mehmet Usta, “Milli Eğitim ve Halk Eğitimi Müdürlüğümüze böylesine güzel bir geceyi hazırladıkları için teşekkür ediyorum. Tire Halk eğitimi Merkezi ilçede çok güzel işler başarıyor. Tire’nin yüzünü ağartan ünü Türkiye’ye yayılmış bir mehter takımı var. Kutluyorum ve bundan da gurur duyuyorum” dedi.

Gecede ilk olarak Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek 4 yıl önce Tire Halk Eğitimi Merkezinde kurulan ve adını Türkiye’de kısa sürede duyuran Mehter Takımı konser verdi. Yücel Alaattinoğlu yönetimindeki mehter takımı izleyenlerden yine tam not aldı. Daha sonra halk oyunları gösterilerine geçildi ve ilk olarak Halil Altın, Mustafa Konur, Ahmet Köyük ve Halis Sezen’in çalıştırdığı ustalar ekibi sahne aldı. Ekip izleyiciler tarafından dakikalarca alkışlandı.

Ritm grubu coşturdu

Düzenlenen 'kültür ve Sanat Şenliğinde mankenler yıl boyunca özenle hazırlanan kıyafetleri yöresel ve geleneksel moda defilesiyle sahneye taşıdı. Tire ve Ege bölgesinin orijinal kıyafetlerden esinlenerek orjinale yakın tasarlanan Türk kadın kostümleri izleyiciden tam not aldı. Zihinsel ve bedensel engelli çocuklardan oluşan “ritm” gurubu öğretmenleri Birol Sardoğan yönetiminde sahne aldı. İzleyenlere eğlenceli dakikalar yaşatan ritm grubunun ardından Kafkas ekibinin gösterisi de ilgiyle izlendi.

Gecede Tire Halk Eğitimi Merkezi Resim kursu öğrencileri tarafından hazırlanan Tire Kaymakamı Mehmet Usta’nın yağlı boya portresi Tire Kaymakamı Turhan Eke tarafından kendisine takdim edildi.

Editör: Haber Merkezi