HABER: DİLEK AYVALI

Hazreti Muhammed'in torunu Hazreti Hüseyin ve 72 yareninin Kerbela'da şehit edilmesinin bin 378. yılı nedeniyle Tire Ehl-i Beyt Camiinde anma programı  düzenlendi. Program Ehl-i Beyt Camisi İmamı Hidayetullah Kadiri tarafından okunan Kuran-ı Kerim ile başladı.

“ Kerbelayı doğru okumalı, anlamak ve dersler çıkarmalıyız”

Programda Tire Müftüsü Şaban Şağdan konuşma yaptı. Şağdan, “Bugün Kerbela’nın acısını yüreklerinin derinliklerinde yaşayan Müslümanlara düşen en hayati ve tarihi görev, Kerbelayı doğru okumak, doğru anlamak ve ondan dersler çıkarmaktır. Asla tarihin acılarından yeni acılar üretmek ve hüzünleri yeni hazanlara dönüştürmek değildir. Kerbela, bütün Müslümanların kalplerini birleştirerek tek bir vicdana dönüştürmelidir. Kerbelanın bize öğrettiği en büyük mesaj birlik, beraberlik, vahdet ve kardeşliktir” dedi.



“Kerbelayı, andığımız kadar da anlamalıyız”

Tire Kültür Derneği Başkanı Seyfullah Ayvalı konuşmasında, “Kerbelayı andığımız kadar anlamayı da becerebilirsek, günümüzde halen yaşamakta olduğumuz acıları, adaletsizlikleri ve zilletleri alt edebilir ve zulümlere karşı ancak o zaman galip gelebiliriz. Türk Milleti kendine has hassasiyetleri ile İslam dinini Ali’nin yoluyla tanımış ve kabul etmiş, Ali taraftarı olmaya özen göstermiştir. Çocuklarına Yezid ve Muaviye gibi isimleri asla vermemesi, bunun yerine başta Peygamberimizin ismi olan Muhammed, Ahmet, Mahmut, Mehmet isimlerinin yanı sıra en çok Ali, Hasan ve Hüseyin isimlerini çocuklarında yaşatarak bu tarihi hatıraya sahip çıkmak istemiştir” ifadelerini kullandı.



Törende, Onur Güzel ve Gündüz Turan’ın okuduğu sinezenler eşliğinde göğüslerine vurarak  toplanan kalabalık Kerbela şehitlerini andı. Daha sonra dağıtılan yemek yenildi.
Programa Tire Müftüsü Şaban Şağdan, Tire Kültür Derneği Başkanı Seyfullah Ayvalı, Tire Romanları Derneği Başkanı Hasan Hüseyin Karabacak, Tire Ehl-i Beyt Derneği Başkanı Gündüz Turan, Cumhuriyet Halk Partisi Tire Gençlik Kolları Başkanı Görkem Çolak, Mİlliyetçi Hareket Partisi Tire İlçe Başkanı Ali Koçlar ve dernek üyeleri katıldı.



Editör: Haber Merkezi