HABER: Dilek Ayvalı

Tire’de okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim-öğretim gören 14 bin 42 öğrenci bugün karne heyecanı yaşadı. Karnelerini alan öğrenciler büyük sevinç yaşarken, okullarından mezun olan öğrencilerin de gözyaşlarını tutamadıkları görüldü.


Konuyla ilgili olarak konuşan Tire Kaymakamı Mehmet Demirezer, “2015-2016 eğitim-öğretim yılında emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve büyük emek veren velilerimiz için yaz tatili başladı. Huzurlu ve sorunsuz bir yıl geçirdik. Genel olarak ilçemizde eğitim başarısı ortalamanın üzerinde. Daha da iyi olmasını temenni ediyoruz. Öğrencilerimiz ve velilerimiz için tatil başlıyor. Bu dönemde velilerimizin çocukları ile daha yakından iletişim kurmalarını öneriyoruz. Bu çocuğun hem başarısını hem de mutlu olmasını etkiler. Mutlu ve kolay iletişim kurabilen çocukların daha başarılı olduklarını biliyoruz. Tatilde çocuklarımızın sanal dünya içinde değil, doğayla baş başa, oyun bahçelerinde, kitap okuyarak, arkadaşları ile sosyal ağlarda değil yüz yüze iletişim kurmaları sağlanmalı. Kitap okuma alışkanlığı kazanmak biliyorsunuz ki eğitimde çok önemlidir. Okuma alışkanlığı da aile de başlar. Velilerimizin yine bu konuda da ilgili olmalarını ve örnek aile bireyleri olmalarını istiyoruz. Tüm çocuklarımıza huzurlu, sevgi dolu, bol bol dinlenebilecekleri bir tatil dileyerek, eğitimine devam edecek olan çocuklarımızı da 19 Eylül 2016 Pazartesi günü yeniden sınıflarında görmek istiyor, hepsinin gözlerinden öpüyorum” dedi.



19 EYLÜL'DE YENİDEN DERS BAŞI

2016-2017 eğitim-öğretim yılının ilk zili, Kurban Bayramı'ndan sonra 19 Eylül Pazartesi günü çalacak ve ilk dönem 20 Ocak 2017 Cuma günü sona erecek. Yarıyıl tatilinin ardından dersler, 6 Şubat 2017 Pazartesi günü başlayacak, 9 Haziran 2017 Cuma günü öğrenciler yaz tatiline girecek.

ÜNİVERSİTE İÇİN TER DÖKECEKLER

Lise mezunları yaz tatiline başlamadan önce üniversiteye girebilmek için ter dökecek. 2016 LYS'ye 1 milyon 73 bin 18 aday başvurdu. Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) 81 il merkezi ve Lefkoşa'da yapılacak. LYS-4 18 Haziran Cumartesi; LYS-1 19 Haziran Pazar; LYS-2 ve LYS-5 25 Haziran Cumartesi ve LYS-3 26 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek. 

Editör: Haber Merkezi