HABER:DİLEK AYVALI

“Bir erkeği eğitirseniz bir adam yetiştirirsiniz, bir kadını eğitirseniz bir kuşağı eğitirsiniz” sloganıyla 8 Mart Dünya Kadınlar gününde Tire İlçe Tarım Orman Müdürlüğü kadın teknik personeli tarafından Tire’nin Dallık, Peşrefli ve Merkez mahalleler olmak üzere 3 farklı mahallede kadın çiftçi akademisiyle eğitimlere başladı.

Kadın Çiftçi Akademisi’nde gıda güvenliği ve gıda hijyeni, ilaçlama, gübreleme, iklim, sulama, kuraklık, sağım hijyeni, incir ve zeytin yetiştiriciliği, aflatoksin, ipek böceği yetiştiriciliği konularında eğitim verilecek.

Eğitimlerde amacın üretimde en büyük emeği olan kadınları eğiterek özgüven sağlamak ve üretimde sürdürülebilir olmalarını sağlamak olduğuna dikkat çeken Tire İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Evran, “Öncelikle bu özel günde bizleri kırmayıp gelen emektar üreticilerimize, eğitime mesai gözetmeksizin emek harcayan kadın teknik personelimize teşekkürler. 2 hafta boyunca sürecek ve geceleri gerçekleşecek olan Kadın Çiftçi Akademisinin ilk eğitimine 95 Tireli kadın çiftçi katıldı. Çok verimli geçti ilk eğitim. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun” dedi.

Editör: Haber Merkezi