Haber: Dilek Ayvalı

Edinilen bilgilere göre jeotermal sondaj yapacak olan şirket yetkilileri ile gizli görüşmeler yaptığı iddia edilen Başköylü H.A. (62) ile köylüler H.A.’nın evinin önünde önceki gün tartıştı. Dün H. A. ve yine Başköy’de yaşayan Erdem Eroğlu (33) köydeki yolda karşılaşınca Eroğlu H.A.’ya ‘Neden böyle yapıyorsun?’ dedi. H.A. bunun üzerine cebindeki bıçağı çıkararak Erdem Eroğlu’nu kolundan yaraladı ve kaçtı. Olay sonrası H. A. kayıplara karışırken köye çağırılan 112 ambulansı yaralı Erdem Eroğlu’nu Tire Devlet Hastanesi’ne götürdü. Yaralının hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi.

Tire Jandarma ekipleri H. A.’nın yakalanması için çalışma başlattı. Ekipler, Başköy Muhtarı Salih Gülmez’in de yardımı ile H. A.’yı saklandığı yerde yakalayarak gözaltına aldı.

Bugün sondaj çalışması yapacak olan şirket yetkililerin köylüler ile konuşmak için geleceği bilgisi üzerine de dün yaşanan olayın etkisi ile bölgeye Tire Jandarma ekipleri ile birlikte komando ekipleri tedbir amaçlı gönderildi.

Başköy halkı karşılarında komandoları görünce isyan etti ve komandoların otobüsünün önünde oturma eylemi yaptı. Öte yandan şirket yetkililerinin de bugünkü Başköy programını ertelediği öğrenildi.

Komandolar bölgeden ayrıldı ancak köylüler oturma eylemini halen sürdürüyor.

Editör: Haber Merkezi