HABER: DİLEK AYVALI
Yaz mevsiminin başlangıcını temsil eden ve Anadolu’nun neredeyse her yerinde yıllardır kutlanan Hıdrellez, Tire’de de sabahın ilk ışıkları ile başlayan büyük bir coşku ile kutlandı.
Tire’nin Derekahve Mesire Alanı’nda toplanan vatandaşlar, dileklerini kağıda yazarak dereye attı, taşlardan evler yaptı ve dualar edildi.
Çocukluğundan beri Derekahve’deki dere kenarına gelerek Hıdırellez kutlamalarına katıldığını belirten Havva Şengül Kart (60), “Çocukken annem ve komşularımızla gelirdik. Annemler dere kenarında sabah namazı kılarlardı. Sonra dereden 40 taş toplar ve dilek tutardık. Dileğimiz gerçekleşirse ertesi sene gelir yine dualarla toplanan taşları dereye atardık” dedi.

Hıdırellez kutlamalarına gelen kadınların başlarına koydukları yeşil otlar ile ilgili olarak da kutlamalara gelen Gülçin Okşaş (31), “Başımıza ve üstümüze dere kenarından topladığımız taze yeşillikler takarız. Bu yeşilliklerin bize yıl boyunca sağlık getireceğine ve muratlarımızın gerçekleşeceğine inanırız” dedi.
Etkinlik alanındaki dilek ağacına bezler bağlayan vatandaşlardan Ece Halat (22) ise, “Kutlamalara her yıl gelirim. Bu sene arkadaşımla geldim. Dilek ağacına dileğimi tutup bez bağladım. Kağıda yazdığım dileklerimi de dereye attım. Ülkem için güzellikler ve barış diledim” dedi.
Ortaokul öğrencisi Nisa Okşaş (10) da, karnesi ile birlikte takdir almayı dilediğini ve bir ev sahibi olmalarını istediği için de kâğıda ev resmi çizerek gül ağacına astığını söyledi.

Derekahve Mesire alanına Hıdırellez kutlamaları için gelen vatandaşlara Tire Belediyesi tarafından yeşili bereketi simgeleyen 3 bin adet marul ve 5 bin kişilik lokma dağıttı. 

Editör: Haber Merkezi