HABER: DİLEK AYVALI
Tören saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı ve Tire Kaymakamlığı, Tire Askerlik Şubesi ve Tire Belediyesi’nin anıta çelenk sunması ile devam etti.
Tire’de Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk konularak başlanılan törende Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Adem Aydın konuşma yaptı.

“Şehit nurlanmış, gazi onurlanmış bir askerdir”
Aydın konuşmasında, “Sakarya Meydan Muharebesi’nin kazanılmasını müteakip, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e, TBMM’nin 19 Eylül 1921 günü 153 sayılı kanun ile mareşallik rütbesi ve gazilik unvanının verilmesinin 96. Yıldönümünü büyük bir coşku ile kutluyoruz. Bizler için vatan savunmasında şehit ve gazi olmak kadar güzel bir kavram olamaz. Şehit nurlanmış, gazi onurlanmış bir askerdir” ifadelerini kullandı.
Program öğrencilerin okuduğu şiirler ile sona erdi ve protokol gazi ve gazi yakınlarını Tire Öğretmen evinde sunulan ikramlar ile ağırladı.
Törene, Tire Kaymakamı Hasan Tanrıseven, Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Adem Aydın, Tire Belediye Başkan Yardımcısı Mengü Önler, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Geliş, İlçe Emniyet Müdürü Engin Tetik, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Emre Davutoğlu, gazi ve gazi yakınları ile vatandaşlar katıldı. 


Editör: Haber Merkezi