HABER: DİLEK AYVALI

Tire, ilk kez düzenlenecek olan Tarımsal ve Yöresel Ürünler Festivaline hazırlanıyor. 21-22 Nisan’da düzenlenecek olan festivalde hem tarımsal ürünlerin tanıtımı yapılacak hem de eğlence programları düzenlenecek.

Tire Kaymakamlığı himayesinde, Tire Belediyesi ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü iş birliğinde organize edilen Birinci Tarımsal ve Yöresel Ürünler Festivali ile ilgili hazırlıklarda son aşamaya gelindi.

Festival 21-22 Nisan’da
İki gün sürecek festivalin programı netleşti. Festivalde hem tarımsal ve yöresel ürünler tanıtılıp pazarlanacak hem de vatandaşlar eğlenebilecek.

21 Nisan Cumartesi günü saat 11’de Tire Gölet Mesire Alanında açılışı yapılacak festival ile Tire, yöresel ürünlerin stantlarının da yer alacağı çeşitli yarışmalarla renklenecek güzel bir organizasyona ev sahipliği yapacak. Geleneksel lezzetlerin ikramlarından halk oyunları ekiplerinin gösterilerine; yerel sanatçıların sahne performanslarına kadar hem göze hem kulağa hem de damağa hitap edecek festivalin ilgiyle takip edilmesi bekleniyor.

Kaymakam Tanrıseven, “Tire’nin gücü yöresel ürünlerin bolluğunda”
Kaymakam Hasan Tanrıseven, Tire’nin ciddi bir tarım ve hayvancılık potansiyeli bulunduğunu belirterek, “Bu yıl ilkini düzenleyeceğimiz festivalle, Tire’nin tarımsal ve yöresel ürünlerini görücüye çıkarıyoruz. Amacımız belediyemiz ve tarımsal kuruluşlarımızla birlikte, tarımsal potansiyelimizi ortaya çıkarmak ve Tire’yi festivaller kenti yaparak tanıtımına katkıda bulunmak” dedi.

Editör: Haber Merkezi