Haber: Dilek Ayvalı

 

Sergi açılışına, Tire Kaymakamı Mehmet Demirezer, Garnizon KomutaPer. Yzb. Fırat Rıza Cihan, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Emre Davutoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Turhan Eke, MHP Tire İlçe Başkanı Atakan Duran ve çok sayıda Tireli vatandaş katıldı.

 

Sergi açılış programında Eğitmen Necdet Salıcı’nın yazdığı ‘Çakırcalı Efe’ adlı tiyatral gösteriyi, Halk Eğitimi Merkezi eğitmeni Tufan Yöndeş ve öğrencileri sahneledi. Konuklar tarafından büyük beğeniyle izlenen gösterinin ardından konuşan Tire Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Turhan Eke, Halk Eğitimlerin alanının doğumdan ölüme kadar tüm vatandaşları kapsadığını hatırlatarak, “Bilginin inanılmaz bir hızla üretildiği dünyamızdaki bilimsel araştırmalar son bir yılda üretilen bilginin son 30 yılda üretilen bilgiden daha fazla olduğunu ortaya koymaktadır” dedi.



Eke, müdürlüğün yaptığı çalışmaları ise şöyle özetledi, “Merkezimizde 150 eğitmen ile yaklaşık 7 bin kursiyere eğitim veriyoruz. Açık ortaokul ve açık lisede bulunan aktif öğrenci sayımız yaklaşık 600’dür. Öte yandan bakanlığımız 2012 Haziran ayından itibaren 23 yaş üstü orta ve ağır düzeyde zihinsel engelli bireylerin hayat boyu eğitimini Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerine devretmiştir. An itibariyle öğrenci sayımız 27 olup önümüzdeki yıllarda örgün bölümden gelecek öğrencilerle ikiye üçe katlanacaktır. Bakanlığımızın önemle üzerinde durduğu önemli projelerden biri olan ‘Okullar Hayat Olsun’ projesi öğrenci sayımız 1100’dür” dedi.


Tire Kaymakamı Mehmet Demirezer de konuşmasında Tire Halk Eğitimi Merkezi eğitmenlerini ve kursiyerleri kutlayarak başarılar diledi.

Konuşmaların ardından konuklar açılan sergideki ürünleri beğeniyle incelediler. Tire Halk Eğitim Merkezi’nin Yıl Sonu Sergisi 20 Mayıs Cuma gününe kadar halka açık devam edecek.

 

Editör: Haber Merkezi