Haber: Dilek Ayvalı

Tire’deki fırıncılar geçtiğimiz gün bir araya gelerek ekmek fiyatına yapılacak olan zam ile ilgili bir toplantı yaptı. Alınan karar doğrultusunda 250 gram ekmek 1 lira iken 1 lira 25 kuruş oldu. Zamlı fiyat 1 Ağustos 2018 Çarşamba gününden itibaren geçerli olacak.

İzmir’de en son zammı Tire yaptı

Konuyla ilgili açıklama yapan Tire Lokantacılar Odası Fırıncılar Temsilcisi Necip Çelebiler, “İzmir ilçelerinde son zam yapılan ilçe Tire. Çevre ilçeler geçen yıl Ramazan ayı öncesi zam yaparak ekmeği 1 lira 25 kuruştan sattılar. O zamanki şartlar şimdiki gibi değildi. Un, elektrik işçi maliyeti gibi unsurlar bu kadar yükselmemişti. Ancak gelinen noktada biz Tireli fırıncılar olarak dayanamaz hale geldik. Ekmek 4 yıl önce yapılan zamla 90 kuruş oldu önce. Daha sonra 2016’da 10 kuruş zam ile 1 liradan satılmaya başladı. Nihayetinde halkımız için direndik en son zammı Tire’de yaptık. Buna nasıl dayandınız derseniz, toptancılarımıza borç yaptık, vergimizi ödeyemedik. Yapılan zam esnafa hayırlı olsun” dedi.

Belediye de zam yaptı

Öte yandan ekmek fiyatına Tire Belediyesi Ekmek Fırını da zam yaptı. Tire Belediyesi’nden alınan bilgiye göre Belediye Ekmek Fırınında 75 kuruş olan 250 gram ekmek 1 Ağustos 2018 Çarşamba gününden itibaren yine 250 gram olarak 1 liradan satışta olacak.

Editör: Haber Merkezi