HABER: DİLEK AYVALI
Kutlamalar çerçevesinde Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen çelenk sunma törene Tire Kaymakamı Mehmet Demirezer, Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, Tire İlçe Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi, Tire Garnizon Komutanı Yüzbaşı Emre Davutoğlu, Siyasi parti ve STK Başkanları ile vatandaşlar katıldı. 

Protokol daha sonra şehit aileleri ile birlikte şehitlik ziyaretinde bulundu. Ardından Tire Yunus Emir Camii İmamı İzzet Badak ile cami cemaati ve İstiklal Mahallesi Muhtarı Halil Karadoğan ile mahalle sakinlerinin düzenlediği Aşure ikramı programına katılan protokol mahalleli ile de bir süre sohbet etti.Tire’deki kutlama ve geçit töreni 29 Ekim 2016 Cumartesi saat 10.30’da 4 Eylül Stadyumu’ndaki kutlama ve geçit töreni programıyla devam edecek.

KUTLAMALAR HAFTA BOYUNCA SÜRECEK

Tire’deki 29 Ekim cumhuriyet Bayramı Kutlamaları çeşitli etkinliklerle devam edecek. Bu kapsamda Tire Kaymakamlığınca düzenlenen Cumhuriyet ve Tire Fotoğraf Sergisi Resepsiyonu 29 Ekim cumartesi akşamı Hangar Çok Amaçlı Salonu’nda yapılacak. Programda Atatürk’ün sevdiği şarkılar söylenecek ve Sarı Zeybek gösterisi sahnelenecek.

Cumhuriyet Yürüyüşü

Tire Belediyesince organize edilen 31 Ekim Pazartesi 19.30’da Şehitler Parkı önünden başlayacak ve halkın katılacağı Cumhuriyet yürüyüşü ve Fener Alayı yapılacak. Yürüyüş Tire Kent Müzesi önünde sona ederek ve burada halk oyunları gösterileri, Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar seslendirilecek ve halk oyunları gösterileri sahnelenecek.

Gökçen Mahallesi’nde düzenlenecek olan kutlamalar 2 Kasım 2016 Çarşamba günü 19.30’da Kahrat Meydanı’nda yapılacak ve burada Mehteran sahne alacak, Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar seslendirilecek ve halk oyunları gösterileri sahnelenecek.

Yine Tire Belediyesince organize edilen İzmir Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu Konseri 3 Kasım 2016 Perşembe saat 20.00’de Tire Belediyesi Kültür ve Sanat Salonu’nda yapılacak.

 

Editör: Haber Merkezi