Haber: Dilek Ayvalı

Tire 4 Eylül Stadında yapılan törenlerde Kaymakam Hasan Tanrıseven ve Belediye Başkanı Tayfur Çiçek tören alanında bulunan tüm okulların ve halkın bayramını tebrik etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam eden törende, Tire’de okullar arası resim, şiir, kompozisyon dalında yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

İŞARET DİLİ İLE  İSTİKLAL MARŞI OKUNDU

Tire Anaokulu’nun 60 öğrencisi Tire 4 Eylül Stadyumunda düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı töreninde İstiklal Marşını işaret dili ile söylediler.

Tire’de 60 anaokulu öğrencisi yaklaşık 1 aylık çalışmayla işitme engellilerin sesi olmak için ilk olarak İstiklal Marşı'nın 2 kıtasını işaret dili ile okumayı öğrendiler. Tire Anaokulu Müdiresi Ayfer Karacan, işitme engellilere güzel bir jest ve farkındalık yaratmak amacıyla böyle bir çalışma yaptıklarını belirtti.

Tire 4 Eylül Stadyumunda düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenine katılan İşaret dili ile İstiklal Marşı'nı öğrenen anaokulu öğrencileri ise bu çalışmadan hem mutlu hem de gururluydular.

KAYMAKAM TANRISEVEN ''YÜZÜNCÜ YIL HEDEFLERİNE YÜRÜYECEĞİZ''

Günün anlam ve önemi belirten konuşmayı yapmak üzere kürsüye gelen Kaymakam Tanrıseven şunları söyledi, “Bugün, Cumhuriyetimizin 95. kuruluş yıl dönümünü kutluyoruz. Büyük Atatürk’ün çevresinde kenetlenen Türk Milleti, Kurtuluş Savaşı ile bütün dünyaya bağımsızlığından ödün vermeyeceğini göstermiştir. Cumhuriyetimizin kuruluş yıl dönümü olan bugün de o kenetlenmeyi yaşıyoruz. Millet olarak ortaya koyacağımız birlik ve beraberlik ruhu, bugün de aramıza nifak tohumları ekmeye çalışan odaklara verilecek en güzel cevaptır. Milletçe birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmeye ve çok çalışmaya her zaman olduğu gibi devam edeceğiz. Cumhuriyetimizin 100. Kuruluş yıldönümü olan 2023 hedefinde, Ülke ve Millet olarak, birlikte daha büyük ve daha güçlü olacağız.’’

Konuşmasının sonunda gençlere seslenen Tanrıseven, Atatürk’ün ‘‘Ey yükselen nesil, istikbal sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, O’nu yükseltecek ve sürdürecek olan sizlersiniz’’ sözünü hatırlatarak, “Hep birlikte Cumhuriyetimize sahip çıkacak ve O’nu ilelebet yaşatacağız” dedi.

GÖSTERİLER SOLUKSUZ İZLENDİ

Tire Belediyesi ve Tire Halk Eğitimi Merkezi folklor ekiplerinin hazırladığı zeybek gösterisi ve okul öncesi öğrencilerinin hazırladığı koreografi vatandaşlardan büyük alkış aldı.

Öte yandan Tire 4 Eylül Stadyumunda düzenlenen Tire Halk Eğitimi Merkezi tarafından hazırlanan 29 Ekim cumhuriyet Bayramı gösteri programında öğrencilerin sınırları belirlediği Türkiye haritası içinde 7 bölgenin halk oyunu sahnelendi. Gösterinin final kısmında Mustafa Kemal Atatürk’ü canlandıran Tufan Yöndeş tarafından Sarı Zeybek ve Harmandalı oyunları sahnelendi. Mustafa Kemal Atatürk’ün canlandırılması törene katılan Tirelilere duygulu ve gurur dolu anlar yaşattı.

Stadyumdaki törenin ardından Tire Öğretmenevinde, Atatürkçü Düşünce Derneği Tire Şubesi tarafından 29 Ekim 1923’te Türkiye Büyük Millet Meclisinde yenen öğle yemeği menüsü ikram edildi. Menüde tıpkı 29 Ekim 1923’te olduğu gibi Bulgur pilavı, kuru fasulye ve hoşaf vardı.

Kutlamalar gece saat 20:00’de Şehitler Parkından başlayacak Fener Alayı, Cumhuriyet ve Demokrasi yürüyüşüyle devam edecek.

Tire’de Cumhuriyet Coşkusu akşam 20.00’de yapılacak olan Fener Alayı ve Demokrasi yürüyüşü ile devam edecek.

Editör: Haber Merkezi