HABER: DİLEK AYVALI

Geçtiğimiz yıl Yoga, Hamile Yogası, Yoga Terapi ve Pilates üzerine çalışmalar yapan Tire Yoga bu sene bünyesine kattığı Reformer Combo Cadillac aleti ile çalışmalarını daha da çeşitlendirdi. Reformer Pilates, özel tasarlanmış bir alet yardımıyla vücudun belli ağırlıklarda dirençlere maruz bırakılarak çalıştıran, böylece vücudun esnemesini, güçlenmesini ve  zinde kalmanızı sağlayan bir egzersiz şeklidir.

Reformer pilates aleti ilk olarak 1. Dünya Savaşı sırasında yaralı askerlerin yatakta tedavisi için Alman hekim Joseph Pilates tarafından bir rehabilitasyon yöntemi olarak kullanılmaya başlanmıştır.

Reformer pilatesin en hızlı etki gösterdiği konulardan biri duruş bozuklukları ve omurga eğrilikleridir. Çünkü reformer pilates aleti üzerinde yapılan hareketlerin tümü, stabilizasyon ve güç gerektirdiği için, reformer pilates antrenmanlarına düzenli olarak devam edenlerin omurgaları zaman içinde hizalanıp dikleşir. Skolyoz gibi kronik hastalıkların tedavisinde de oldukça etkin olan reformer pilates, bu yönüyle yaşam kalitesini ciddi oranda yükseltir.

Bunun yanında, vücudun en önemli güç ve ağırlık merkezi olan core bölgesini güçlendirmesi ile reformer pilates, kronikleşmiş sırt ve bel ağrılarını alt etmenin en iyi yoludur. Reformer pilates aleti, çok yönlü şekilde kullanılabilir. Reformer pilates egzersizleri; oturma, ayakta durma, kayışları çekme, ayak çubuğunu itme, ayak çubuğuna oturtulmuş, omuz bloklarına oturtulmuş, ek donanım, baş aşağı, yana doğru ve çeşitli çeşitlemelerle yapılabilir. Reformer aleti kullanılarak farklı uzunluklarda, esneklikte ve dengede reformer pilates hareketleri ayarlanabilir.

Aletli pilates genel olarak haftanın 2 ya da 3 günü 50 dakikalık dersler halinde yapılır. Ama başlangıç düzeyinde haftada 1 defa yapmanın bile vücuda faydası olacaktır. Tire Yoga bu konuda Pilates Federasyonundan ayrı ayrı hem Mat hem de Reformer sertifikalı Pilates eğitmeni Senem Koç ile bayanları reformer ile tanıştırıyor. Uzun yıllar Yoga eğitimleri alan ve Uluslararası Sertifikalı Yoga Eğitmeni olan  Senem Koç reformerı denemek isteyen tüm bayanları Tire Yoga’ya davet ediyor. Siz de giderek popülerleşen  Reformer’ı denemek isterseniz Tire Yoga merkezini ziyaret edebilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi