Haber: Dilek Ayvalı

İzmir’in ilçelerinde jeotermal kaynak suyu arama izinleri sonrasında ihaleler gerçekleşti. Toplam 16 ilçeyi ilgilendiren gelişmede Kiraz'da belediye 106 bin TL'lik bedelle ihaleyi kazandı. Dikili ve Seferihisar'da özel şirketler ihaleleri kazanan taraf oldu. Diğer ilçelerdeki ihalelere katılım olmadı. İlerleyen süreçte yeni ihale tarihlerinin netleşmesi bekleniyor.

Konu ile ilgili olarak Tire ve Ödemiş’te ilgili ihale sürecinden bu yana sivil toplum kuruluşları, odalar ve üreticiler seslerini yükseltmiş ve önceki gün de Tire Belediye Başkanı Atakan Duran öncülüğünde Tire Belediye salonunda jeotermale neden hayır dedikleri ile ilgili bir toplantı düzenlenmişti.

Bugün yapılan ihaleye katılım olmaması Jeotermale Hayır diyen Tire’de ve Ödemiş’te sevinçle karşılandı.

BAŞKANLAR KONUŞTU

Konu ile ilgili Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran yaptığı açıklamada, “Bugün yapılan Tire merkez ve 5 kırsal mahallesini de kapsayan Jeotermal Çalışma Sahası ihalesine hiçbir firma katılmamış ve ihale iptal olmuştur. Bugüne kadar jeotermal konusunda Tirelilerin sesi olup, komşu ilimiz Aydın'da yaşanan sıkıntıları yaşamak istemediğimizi ifade ederek "Tire'de Jeotermal İstemiyoruz" dedik. Bundan sonra da bu konunun takipçisi olacağımızı buradan sizlerle paylaşmak istiyorum” şeklinde konuştu.

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş de, “Hemşehrilerimizin doğamız, bereketli topraklarımız birlik, beraberlik içinde sergilediği duyarlılık sonuç getirdi. Toprağımıza, suyumuza, havamıza hep birlikte sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.

Editör: Haber Merkezi