Haber: Dilek Ayvalı
 Meteorolojiden yapılan 10 Ocak 2017 salı günü sabah erken saatlerden itibaren İzmir çevrelerinde 3 ila 10 cm. yüksek kesimlerde 10-15 cm kar yağışı olacağı tahmin edildiğinden, halkın kar yağışına karşı tedbirli olunması gerektiği yönünde Tire Kaymakamlığınca uyarıda bulunuldu.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle toplanan Tire Kaymakamlığı Başkanlığı'ndaki kriz masası gece geç saatlerde toplanarak beklenen kar yağışı nedeniyle hazırlıklarını tamamladı. Tire kırsalında taşıma yapılan 24 mahalle ile 5 okul yarın (Salı) tatil edildi. 

Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven'in onayı ile yarın Tire'de eğitim ve öğretime ara verilen mahalleler Dündarlı, Somak, Musalar, Kürdüllü, Ekinlik, Canbazlı, Toparlar, Küçükburun, Ortaköy, Yemişler, Armutlu, Topalak, Dağdere, Küçük Kemerdere, Büyükkemerdere, Küçükkömürcü, Büyükkömürcü, Akmescit, Dallık, Yamandere, Küçükburun, Çeriközü, Dibekçiler, Hisarlık ve Sarpça'dır. 

Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, "Yarın sabah erken saatlerde başlaması beklenen kar yağışı ile ilgili hazırlık ve tedbirleri görüştük. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Tire Belediyesi, kolluk kuvvetlerinin amirleri, kamu kurumları hep bir aradayız. Mesai mefhumu ve saat gözetmeksizin vatandaşımıza işbirliği içinde hizmete devam ediyoruz. Her zaman kar yağmaz Tire'ye. Son yılların en yoğun kar yağışı kartpostallık görüntüler meydana getirdi. Çocukları da unutmadık; yarın Tire'nin kırsal kesimlerinde okulları tatil ettik" dedi.

Öte yandan Kiraz'ın İğdeli, Taşlıyatak, Ovacık, Sarısu, Yeniköy, Karaburç, Ceritler mahallelerinde buzlanma ve yoğun kar yağışı nedeniyle taşımalı yapılan eğitime yarın (Salı) ara verildi. 

Editör: Haber Merkezi