Geçtiğimiz günlerde İzmir’de yapılan, İzmir Ülkü Ocakları İl Başkanlığı tarafından tertiplenen ‘Fırat Yılmaz Çakıroğlu Bilgi Yarışması’na katılan Tire Ülkü Ocağı takımı, 1. olarak ilçemizi başarı ile temsil etti. İzmir Ülkü Ocakları tarafından her yıl düzenlenen ve geleneksel hale getirilen ‘İzmir İlçeler Arası Ülkü Ocakları Bilgi Yarışması’, geçtiğimiz günlerde bir kez daha yapıldı. Gaziemir Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen yarışmaya Ülkü Ocağı şubesi olan tüm ilçeler katıldı.

30 SORUNUN 27’SİNİ DOĞRU BİLDİLER

‘Ülkü ocaklarının genel işleyişi ve tarihi’, ‘tarih’, ‘coğrafya’, ‘spor’, ‘sanat’ gibi konulardan seçilen 30 soru, 3’er kişiden oluşan lise öğrencisi yarışmacılara soruldu. Yasin Arpacı, Mehmet Ali Erdoğan, Yusuf Alptekin Çağlar isimli öğrencilerden oluşan Tire takımı, soruların 27’sini bilerek büyük bir başarı yakaladı ve bu başarı 1.’lik getirdi.

AĞABABA’DAN YARIŞMACILARA CUMHURİYET ALTINI

Bugüne kadar hiç 1.’lik derecesine ulaşamayan Tire Ülkü Ocakları takımına ödül ve hediyeleri, İzmir Ülkü Ocakları Başkanı Bilgehan Ağababa tarafından verildi. Ağababa yarışmacılara cumhuriyet altını ve çeşitli hediyeler takdim etti. Yarışmaya genç arkadaşları ile birlikte giden Tire Ülkü Ocakları Başkanı Cafer Tetik, ödül töreninde arkadaşları ile birlikte sahnede yerini aldı.

TETİK, “BAŞARININ DEVAMI GELECEK”

Kurdukları takımın elde ettiği başarını kendilerini çok mutlu ettiğini belirten Tire Ülkü Ocağı Başkanı Cafer Tetik, arkadaşlarına kupa verdi ve hediye takdiminde bulundu. Tetik elde edilen başarı ile ilgili olarak; “Bu başarının kazanılmasında azimli ve disiplinli çalışmanın etkisi vardır. Genel Merkezimizin verdiği seminer programına uymanın ve bu şekilde gençlerimizi bilgilendirmenin etkisi vardır. Yarışmada birinci olan kardeşlerimize, onlara eğitim veren hocalarımıza, ilçe yönetimimize ve tüm ülkü ocağı üyesi arkadaşlarımıza destek ve katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Bu başarının sadece bu yılla sınırlı kalmaması, devamının gelmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

Kaynak: Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi