Tire Ülkü Ocağı Eğitim ve Kültür Vakfından açıklama,

"Birlik ve beraberliğimizi bozdurmayız"

"Yetkilileri eğitim kurumlarımızda örgütlenen sopalı saldırganlara karşı tedbir almaya davet ediyoruz"

Tire Ülkü Ocağı, Son günlerde gerek ülkede olsu, Gerek Tire ilçesinde yaşanan sorunlar nedeniyle basın açıklamasında bulundular.

Yazılı olarak yapılan basın açıklaması şöyle, "Ülkücüler, bu ülkenin birliği ve beraberliği, bölünmez bütünlüğü konusunda her türlü fedakârlığı yapmaya hazır vatansever insanlardır.

Bu gün Türkiye'nin yaşadığı en büyük sorun terör ve teröre destek verenlerin hoşgörüyle karşılanması, her fırsatta PKK terör örgütünü desteklediğini açıkça ortaya koyanların ülkenin bütünlüğüne inanan insanlara uyguladığı baskı ve provokasyondur.

Gelinen noktada ülkemizin bütünlüğünü tehdit eden düşünce ve eylemlerin eğitim kurumlarımızın içinde de yapılanmaya çalışması yaşanılan sorunu derinleştirmekte,  çocuklarımızın eğitimini olumsuz yönde etkilemektedir. Bu durumdan endişe duyan vatanseverlerin üzüntüsü ve kaygısı her geçen gün artmaktadır.

 Yaşanılan bu sürecin son örneği   19 Aralık Cuma günü Tire Şehit Albay İbrahim Karaoğlanoğlu Anadolu Lisesi Öğrenci yurdunda yaşanan olaylar olmuştur. Söz konusu eğitim kurumunda bazı öğrencilere terör örgütü sempatizanı olduğu bilinen diğer öğrenciler tarafından baskı uygulanması ve yemek yemelerinin engellenmesi ile yakından ilgilenerek öğrencilerin yaşadığı sorunun çözüme kavuşturulmasını talep etmek üzere yurt yönetimi ile görüşmeye giden Tire Ülkü Ocağı Eğitim ve Kültür Vakfı'na mensup arkadaşlarımıza yapılan sopalı saldırı ile eğitim kurumlarımızın getirildiği noktaya ibret verici bir örnektir.

Tire'de eğitimlerini sürdüren tüm öğrencilerin her biri, ülkemizin geleceğini kuracak, birlik ve beraberliğini yaşatacak olan bireylerdir. Ancak bazı eğitimcilerimizin ve bazı eğitim kurumlarımızın çocuklarımızın bölücü terör örgütü sempatizanlığı ile hukuka aykırı hal ve davranışlarda bulunmasına destek olunması son derece kaygı verici bir gelişmedir.

Öğrencilerin yaşadığı sorunlar ile ilgilenen mensuplarımıza daha görüşme esnasında "buraya giremezsiniz" diyerek sorunun çözümüne yönelik bir adımı kapatması ve diğer öğrencilerin sopalı bir şekilde mensuplarımıza saldırmasına sessiz kalması kabul edilemeyecek bir tutumdur.

Tire Ülkü Ocağı Eğitim ve Kültür Vakfı olarak soruyoruz. Tire Şehit Albay İbrahim Karaoğlanoğlu Anadolu Lisesi Öğrenci yurdunda bazı öğrencilerin günlerce diğer arkadaşlarının yemek yemesini engellemesinin önüne neden geçilememiştir? Bir eğitim kurumunda ellerinde sopa bulunan öğrenciler ne aramaktadır?  O öğrenciler o sopaları hangi amaçla ve ne şekilde eğitim kurumlarının içinde saklamaktadır?  Çocuklara örnek olması gereken eğitimci ve yurt yetkilisi Sevil Gök Bozkurt, hangi anlayış ve düşünce ile mensuplarımıza hakaret etmekte ve diğer öğrencileri provoke etmektedir?

Tire Ülkü Ocağı olarak yaşanılan bu vahim olayı şiddetle kınıyor ve bölücü fikirlerin eğitim kurumlarımızda yapılanmasına karşı verdiğimiz demokratik mücadeleyi sürdüreceğimizi kamuoyuna önemle duyururuz.

Yetkilileri eğitim kurumlarımızda örgütlenen sopalı saldırganlara karşı tedbir almaya davet ediyor, saldırganlar ve onlara destek olanlara karşı yargı önünde hesaplaşacağımızı ve eğitim kurumlarımızda bölücü terör örgütü yapılanmalarına her zaman karşı duracağımızı önemle duyururuz.

HABER MERKEZİ

 

  

Editör: Haber Merkezi