Geçtiğimiz yıl 31’i farklı ülkeden olmak üzere toplam 1008 katılımcının yer aldığı fuara bu yıl, 36 ülkeden ve 60 ilden toplam 1179 katılım sağlandı. Katılımcılar arasında ABD, Afganistan, Arjantin, Avustralya, Azerbaycan, Bahreyn, Belarus, Bulgaristan, Cezayir, Etiyopya, Filistin, Güney Afrika, Güney Kore, Gürcistan, Hindistan, Irak, İngiltere, İspanya, İsrail, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Makedonya, Namibya, Özbekistan, Pakistan, Polonya, Rusya, S. Arabistan, Sırbistan, Sri Lanka, Sudan, Tunus, Türkiye, Ukrayna, Ürdün, Yunanistan ve Zimbabve’den temsilciler yer aldı.

Tire Belediyesi de Travel Turkey Fuarı’nda yer alarak ilçenin tanıtımını yaptı. Tire standı 4 gün boyunca 20 bini aşkın kişi tarafından ziyaret edilerek en çok ilgi gören stantlardan oldu. Ziyaretçilere İçinde ceviz, incir ve kestanenin olduğu hediyelik paketler verildi. Tire Belediyesi’nin üye olduğu TÜPAK’ın zeytin, zeytinyağı ve karadut reçelleri yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile birlikte standı ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na TÜPAK’ın zeytinyağı hediye edildi.

Fuarın ilk günü ziyaretçileri Tire standında karşılayan Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek ilçeyi her yönüyle tanıtmak için tüm kulvarlarda mücadele ettiklerini ifade ederek , “Tire sanayide, turizmde önemli merkezlerden biri haline geldi. Kentin kalkınması, gelir düzeyinin artması ve gelişmesi için turizmin de gelişmesi ve hak ettiği noktaya ulaştırılması gerekiyor. Bizim amacımız belli; kentimizde turizmi, deniz, güneş ve kum turizminden farklı şeyler arayan yerli ve yabancı turistler için bir cazibe merkezi haline getirmek. Tire’nin duvarlar arasında kalan köklü tarihi gün ışığına çıkaracak çalışmalara hızla devam etmek, ilçenin doğal güzelliklerini, kendine özgü kültürünü tüm Türkiye’ye ve hatta tüm dünyaya tanıtıp, anlatmak, kısacası Tire’yi turizm atağına kaldırmak.  Turizm fuarı da ilçemizin tanıtımı için önemli basamaklardan biri, bu fuara her sene katılım gösteriyoruz’’ dedi.  

Fuarda, seyahat acentaları, tur operatörleri, iş ve kongre turizmi, bakanlıklar, konsolosluklar, oteller, tatil köyleri, yat ve kruvaziyer turizmi / marina, uluslararası turizm otoriteleri ve borsaları, kafe ve restoranlar, aktif ve macera turizmi, belediyeler, bankacılık ve sigorta firmaları, kültür turizmi, valilikler, il kültür turizm müdürlükleri, dalış okulları, spor turizmi, kalkınma ajansları, havayolları, turizm teknolojisi, turizm birlik ve dernekleri, kafe, bar, otel ekipmanları firmaları, turizm taşımacılığı, turizm medyası, eğitim turizmi, bilgi ve enformasyon teknolojileri, medikal kuruluşlar ve sağlık kuruluşları yer aldı.

Editör: Haber Merkezi