İzmir Büyükşehir Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısının üçüncü oturumu Başkan Aziz Kocaoğlu’nun yokluğunda Başkanvekili Sırrı Aydoğan idaresinde gerçekleşti.
TİRE TOPTANCI HALİ OY ÇOKLUĞUYLA KAPATILDI
Toplantıda Tire Toptancı Hali’nin kapatılmasıyla ilgili komisyon raporu görüşüldü.
AK Partili meclis üyeleri Tire Toptancı Hali’nin kapatılması kararına itiraz etti. Üyeler haldeki üretici ve tüketicinin desteklenip haldeki dükkan sayısının 30’a çıkartılması gerektiğini savundu.
AK Partili Üye Hakkı Durmaz, “Kanunda 30’un altında olmaması gerektiğini söylüyor ama ‘30’un altındaysa kesinlikle kapatılır’ diye bir hüküm yok. Bu yüzden kapatılmaması gerekiyor” dedi.Durmaz’a yanıt veren Meclis Başkanvekili Sırrı Aydoğan, “Kanununa uyan bir tarafını gösterin. Keyfi karar yok! Hiç dükkan yok, 4 tane işgaliye var. Bizim dayandığımız kanunlar ve hal kanunu... Siz oy verirseniz oy vermezsiniz bu sizin bileceğiniz iş. Ürün miktarı bizi ilgilendirmiyor. Ürün çok olabilir ama hal de kimse yok” dedi. Meclisin onayına sunulan Tire Toptancı Hali’nin oy çokluğuyla kapatılmasına karar verildi.

VATANDAŞI YÜRÜTEN MERDİVENLER!
Oturumun dilek ve temenniler bölümünde konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan üst geçitlerde bulunan asansörlerin ve yürüyen merdivenlerin çabuk bozulduğunu ve vatandaşın hizmetten yararlanamadığını söyledi.
Doğan, “20 ayrı noktasında yapımı tamamlanan üst geçitler hayal kırıklığında öteye geçmemiştir. Ölü yatırım haline gelmiştir. Bizlere iletilen ve tespit edilen bazı hususlar var. Kentin en işlek metropol alanlarında kullanıma sunulan üst geçitlerimiz ölü yatırım halinde... Yürüyen merdivenlerden, çalışmayan asansörlerden dolayı yaşlılar ve engelliler bu hizmetten faydalanamıyor. Bu basit sorunu çözmeyen belediye bürokratları, kentin otopark ve trafik sorununu nasıl çözecek merak ediyoruz. Çözümü noktasında top yine emniyete atılmaktadır. Belediyenin bu konuda üstüne düşen görevi yerine getirmesi lazım. Daha dayanıklı malzemelerden yapması gerekir. Belediyenin daha çok denetim ve bakım yapmasını diliyoruz. Gelen şikayetlere de duyarsız kalındığını görüyoruz. Bu konuyla ilgili olarak sorun belediyede midir, üstlenen şirkette midir? Bu krizi aşmak için çaba sarf etmek gerekiyor. Yüklenici firmalara gereken uyarı ve cezalar yapılması gerekir. Yapımı devam eden üst geçitlerde de sıkıtlar var. Aylarca üst geçitler bitirilemedi. Her zaman ki belediyenin bu işi de başaramadığını görüyoruz. Özellikle bu yürüyen merdivenlerin ismi ‘Vatandaşı yürüten merdivenler” merdiveni haline dönüştürülmüştür. Bu sorunların bir an önce çözülmesini diliyoruz” dedi.

İNSANLARDAN KAYNAKLI…
Başkanvekili Sırrı Aydoğan ise, Doğan’ın eleştirilerine cevap vererek, “Bir ihale yasası var. Bu ihale yasasında bazen gecikme olabiliyor. Bazı asansör ve yürüyen merdivenlerin çabuk bozulmasında insanlarımızdan kaynaklı hatalar var. Bizler tabi ki bunları mazeret olarak kabul etmiyoruz. İnsanlarımızın hatalarını görmüyoruz. Size bu yapıcı eleştirilerinizden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Gökhan KOÇ/EGEDESONSÖZ  
Editör: Haber Merkezi