HABER:DİLEK AYVALI

Tireli gazetecilerin katıldığı program Tire Süt Kooperatifi Et Entegre Tesisinde gerçekleştirildi.

Gazetecilerle burada öğle yemeği yiyen Tire Süt Kooperatifi Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri basın mensuplarına tesisi gezdirdi.

Toplantıda konuşma yapan Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, gazeteciler ile üreticilerin ortak noktalarının bulunduğunu tespit ettiğini ifade ederek şöyle konuştu, “Şu masadaki her şeyi üreten çiftçidir. Biz çiftçiler insanları besliyoruz. Peki, gazeteciler ne yapıyor, onlar da fikirleriyle ve bilgileriyle insanları besliyorlar. Bu birinci ortak özelliğimiz. Başka ortak özelliğimiz var mı, çok var. Bizim tatilimiz, pazarımız yok, inekler bayramın birinci günü dahi sağılıyor. Onların tatili olmadığı için bizim de olmuyor. Gazetecilerin de yok tatili. Ne bayram ne Pazar. İki grupta emeğiyle para kazanıyor. Gazetecilerin yazı yazması, haber yapması, bilgi toplaması kolay değil, bir emek harcanıyor. Biz çiftçiler eziliyoruz, dünyada her geçen gün artan kapitalizmin her geçen gün vahşileştiği bu süreçte tekelleşmede en çok mağdur olan biz çiftçileriz. Gazeteciler de tüm emeklerine karşın eziliyor. Pek çok ortak noktamız var ve bu yüzden kutlama günümüz dahi aynı güne denk geliyor. Biz bir kavganın içindeyiz. Gittiğimiz yerlerde şunu söylüyorum, ya büyüyeceksiniz, ya birleşeceksiniz ya da yok olacaksınız. Bu basın için de geçerli. Birlikte hareket ederseniz kendinizi korursunuz.”

Ggazeteciler ve Başkan Eskiyörük uzun uzun sohbet etti. Programın sonunda gazetecilere Tire Süt Kooperatifi ürünlerinden oluşan paketler hediye edildi.

Editör: Haber Merkezi