Türkiye Futbol Federasyonu Futbol Hizmetlerinden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Özcan Şepik ve beraberindeki heyet Tire’nin yeni stadında incelemelerde bulundu.
İçinde Türkiye’nin de yer aldığı toplam 8 ülkenin U 16 takımlarının mücadele edeceği Mercedes-Benz Uluslararası Ege Cup için keşfe çıkan federasyon yetkilileri Tire’nin yeni stadına daha bitmeden tam puan verdiler. Ege Kupası’nda Türkiye ile birlikte Rusya, Yunanistan, Moldova, Karadağ, Azerbaycan, Arnavutluk ve Kosova U 16 Milli Takımları yer alacak.
Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’in girişimleri ile Tire’ye kazandırılan, İzmir Büyükşehir ve Tire Belediyesi’nin ortaklaşa yaptırdığı, 55 milyon TL’ ye mal olan ve artık geriye sayımın başladığı Tire’nin yeni stadını inceleyen federasyon yetkilileri hayranlıklarını gizleyemedi. Yurt içi ve dışında yüzlerce stat gördüklerini ifade eden yetkililer il ve ilçe belediyelerinin birlik olup bir ilçeye böylesine modern ve UEFA standartlarında bir stat yaptıklarını görmediklerini belirttiler.
Stadyum incelemesi sonrasında Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek ile de sohbet eden federasyon yetkilileri Başkan Çiçek’e yapmış olduğu hizmetler ve Türk Sporu’na katkıları nedeniyle teşekkür ettiler.

Editör: Haber Merkezi