HABER: DİLEK AYVALI
Tire Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü,Tire Ticaret Odası, Tire Organize Sanayi Bölgesi başta olmak üzere tüm meslek kuruluşları ve esnaf paydaşlarıyla iş birliği yaptı.

Tire Ticaret Odası’nda yapılan toplantıda Tire Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren fabrikaların insan kaynakları müdürleri, Tire Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Çapkınoğlu ve birçok özel sektör temsilcisi değerlendirmelerde bulundu. Özellikle inşaat ve hizmet sektöründe istihdam edilen çalışanların büyük bir çoğunluğunun belgelerinin olmadığı masaya yatırıldı.


Her sektörün istihdam konusunda büyük bir potansiyelinin olduğu, bu potansiyelin yeterince işlenemediği ve özellikle kalifiye personel konusunda Mesleki Eğitimin bu konuda büyük önem arz ettiği dile getirildi. Devletin de elini taşın altına fazlasıyla sokarak süreci teşviklerle desteklediği, bu uygun iklimin birlikte çok daha iyi bir şekilde değerlendirilmesi gerektiği ifade edildi.Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan TİRETO Başkanı Hüseyin Çapkınoğlu, belgesi olmayan çalışanların mesleki eğitim merkezine yönlendirilerek kalfalık-ustalık belgelerini almalarının sağlanması gerektiğini söyledi.


Katılımcılardan Okan Boyacı ise belge almanın önemine dikkat çekerek iş eğitimi verilmesi gerektiğini söyledi.


Tire Organize Sanayi Bölgesi Bölge Müdürü D. Galip Kılınç, Mesleki Eğitimin önemine dikkat çekerken, Mesleki Eğitimin geliştirilmesi konusunda işbirliği ve çalışmalarının sistemli ve artarak devam etmesi gerektiğini belirten Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin Yıldırım paydaşlara teşekkür ettiği konuşmasında, birlikte daha güçlü olabileceklerini sözlerine ekledi.

Kariyer günleri ile ikinci aşama hayata geçirildi
Organize Sanayi ve Meslek kuruluşlarıyla yapılan değerlendirmelerin ışığında projenin ikinci ayağı olan ‘‘Kariyer Günleri’’ gerçekleştirildi. Bu çerçevede çekirdekten yetişmiş ve meslek hayatında başarı yakalamış ilçenin önde gelen iş adamları ile kurum öğrencileri bir araya getirildi.

Her birinin ayrı bir çıkış noktası olsa da ortak nokta yakalanan başarıydı. Farklı sektörlerde faaliyet yürüten firmaların yöneticileri Mesleki Eğitim Merkezinde öğrenciler ile bir araya gelerek kendi başarı hikâyelerini henüz yolun başında olan öğrenciler ile paylaştı.

Mesleğe çok küçük yaşlarda başladığını belirten plastik doğramacı Ahmet Aşağa, ‘‘Mesleğe başladığımda maddi ve manevi imkânlarım çok kısıtlıydı, birçok işyeri değiştirmeme rağmen okula düzenli olarak devam ederek kalfalık ve ustalık belgemi aldım. Belgeyi almak bana büyük bir güven verdi ve neredeyse sıfır sermayeyle kendi işyerimi açtım. Kısa sürede evimi, arabamı ve dükkânımı aldım. Şu anda yanımda birçok eleman çalıştırmaktayım’’ diyerek süreci özetledi.

Projenin üçüncü aşaması: saha çalışması
Merkez Müdürü Yıldırım, projeye ilişkin yapmış olduğu değerlendirmede, ‘‘Hedefimiz işveren ve potansiyel personel adayı ile arada sağlam bir köprü oluşturmak. Bizler, tecrübeli ve gerekli vizyona sahip personelimizle saha çalışmasını başlatacağız. Proje ile daha fazla öğrencinin iş hayatına ve dolayısıyla ülke ekonomisine direkt olarak katılması sağlanacak. Bizlerden desteklerini esirgemeyen ve her zaman referans noktamız olan Tire Kaymakamı Hasan Tanrıseven’e, sürecin her zaman içerisinde olarak bize büyük katkı sunan İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Özcan Karpuz’a sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz’’ dedi.


Editör: Haber Merkezi