HABER: DİLEK AYVALI


Tire Kültür Derneği yönetim kurulu üyeleri, Tire’nin Akçaşehir köyündeki Değirmen Aile Restorant'da
 İftar Yemeğinde bir araya gelerek, gündem ile ilgili konularda ve derneğin sürdürdüğü projeler hakkında sohbet toplantısı gerçekleştirdi.

Geçtiğimiz ay 10. Kuruluş yıldönümünü kutlayan Tire Kültür Derneği'nin yönetim kurulu üyeleri Ramazan ayı dolayısıyla iftar yemeğinde buluşarak Tire Kültür Envanteri hazırlıkları ve Zeybek Ateşi etkinliklerini değerlendirdiler.

Tire’nin yeşillikler arasındaki serin ve yöresel yemeklerin sunulduğu mekanlarından biri olan Değirmen Restoran’ta gerçekleştirilen iftar yemeğinde konuşan Başkan Seyfullah Ayvalı, derneğin Zeybek Ateşi projesi ile ilgili olarak bu dönem de çok güzel gelişmeler olduğunu kaydederek, 4 Temmuz tarihinde Ankara'da yapılacak olan Yesevi Maturidi Otağı'nın toplantısı hakkında bilgiler verdi.

MATURİDİ YESEVİ KURULTAYINDA ZEYBEK ATEŞİ DE KATILACAK

Bu yıl Zeybek Ateşi Ulusal Efe Kurultayı etkinliği hakkında oldukça güzel gelişmeler olduğunu söyleyen Ayvalı, "Maturidi  Yesevi Otağı'nın Ankara'da düzenleyecek olduğu toplantıya Türk Dünyasının dört bir yanından bir çok siyasetçi, bilim adamı ve Türk Dünyası gönüllüsü katılacak. Maturidi Yesevi Otağı'nın bu toplantısına ev sahibi olarak Zeybek Ateşi projesini anlatmak üzere davet edildik. Her yıl Safranbolu ve Ankara'da düzenlenen Türk Dünyası Maturidi Yesevi kurultayının düzenleyici kuruluşları arasına bu yıl  derneğimiz de katılacak."dedi.

Zeybek Ateşi Ulusal Efe Kurultayı projesinin yurt içinde ve yurtdışında oldukça büyük ilgi uyandırmaya devam ettiğini hatırlatan Ayvalı, "Türk Dünyasının çeşitli bölgelerinden bir çok bilim ve siyaset adamı Zeybek Ateşi projesi hakkında derneğimizi tebrik ederek, bizimle birlikte olmak için gerekli adımları atmaya hazır olduklarını ifade ediyorlar. Bu yıl ilk defa bölge dışında bir büyük projede Zeybek Ateşi'ni tanıtma fırsatı bulacağız. Maturidi Yesevi Otağı bu anlamda Zeybek Ateşi'nin vermek istediği mesajlara paralel olarak çok güzel çalışmaları sürdürüyor. Bizimle güç birliği yapacak olmalarından dolayı büyük bir onur duyuyoruz. Toplantının ardından gelişmeleri ve alınan kararları yeniden değerlendirmek üzere bir arya geleceğiz" dedi.

KÜLTÜR ENVANTERİ İÇİN DEĞERLENDİRME KOMİSYONU TOPLANACAK

Başkan Seyfullah Ayvalı, Tire Kültür Derneği'nin bir diğer projesi olan Tire Kültür Envanteri çalışmalarının tamamlandığını da sözlerine ekleyerek, "Tire Kültür Envanteri çalışmamız nihayet sonuçlandı. Önümüzdeki hafta içinde yapacak olduğumuz değerlendirme komisyonu toplantısının ardından projemize son noktayı koymuş olacağız. Toplantıda ortaya çıkan eksikleri de  tamamlayarak çok kısa bir süre içerisinde ilçemize en kapsamlı kültür envanterini kazandırmış olacağız" şeklinde konuştu.

 

Editör: Haber Merkezi