HABER: DİLEK AYVALI

Çiçeklerle ve hediyelerle sınıfları, koridorları süsleyen öğrenciler, öğretmenler günü programında da hazırladıkları gösterilerle sevgilerini sundular öğretmenlerine. İlköğretim birinci sınıf öğrencileri "Canım Öğretmenim" korusu ile sahne alırken 2./3./4 sınıf öğrencileri nostaljik bir gösteri "Kocatürk Hababam Sınıfı" ile öğretmenlerini hem güldürdü hem eğlendirdi.

Orta okul öğrencileri "Kara Tahta Başında Atatürk" sunumu ike Başöğretmen Atatürk'ün izinde olduklarının mesajını verdi. Fen ve Anadolu Lisesi öğrencileri İngilizce bir parçayla ve "Güle Güle Öğretmenim" şiirinin dramatize etmeleriyle anlatılar sevgilerini, bağlılıklarını öğretmenlerine.

Programın en coşkulu anları kalem tutan tahta başında ders anlatan öğretmenlerin mikrofon başında sevdikleri parçaları seslendirdikleri Öğretmen Korosuydu. Öğrenciler program salonunu yerinden oynatacak alkışlarla öğretmenlerine destek oldular. Programda öğretmenlerine sevgilerini yazarak anlatan ve yazdıklarıyla ödül alan öğrenciler için de ödül töreni düzenlendi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen "24 Kasım Öğretmenler Günü " ortaokullar arası şiir yarışmasına ikinci olan Zeynep Nursal Özgül ve liseler arası kompozisyon yarışmasında üçüncü olan Sude Çetiner'e ödülleri Kampüs Müdürü Mehmet Yaşar Akyol tarafından verildi.

Program öğrencilerin tüm öğretmenlerine çiçeklet hediye etmeleri ve sürpriz olarak "Sizden Daha Güzel Öğretmen Görmedik " adaptasyon şarkılarıyla son buldu.

Öğretmenler günü için Tire Kocatürk İdarecileri ve öğretmenleri, “Programımızın teması "Öğretmen bir mumdur, kendi erir ama ışığıyla yol gösterir” anlayışıydı. Evet, bizler öğretmeniz. Işığımız, bilgimiz. Sevdamız, öğrencilerimiz. Bu programdaki coşku, öğrencilerimizin sevgileri, velilerimizin kutlama mesajları bize anlattı ki bu sevgiyi öğrencilerimize sunabilmişiz ki işte bugün en güzel hediye bu bizim için . Bizler gibi öğretmenliğe kendini adamış tüm öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun” şeklinde konuştular.

Editör: Haber Merkezi