HABER: DİLEK AYVALI


Tire Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından belirlenen yılın annesi ödülü 87 yaşındaki Bedriye Berberoğlu'na takdim edildi. Tire Belediye Bandosu Emekli şefi Kamil Berberoğlu'nun eşi Bedriye Berberoğlu’nun annelik öyküsü tüm annelere örnek oluyor.

Tire Belediye Meclisi Üyesi Sezer Konursay tarafından Yılın Annesi Plaketinin takdim edildiği törene, Tire Belediye Kadın Meclisi Başkanı Berrin Büyükdereli, Kadın Meclisi üyeleri Semra Aydın ve Gülgün Gözeger ve Fikret Bük katıldı.

1928 doğumlu olan Bedriye Berberoğlu 1948 yılında doğan kızı Seyhan Berberoğlu'nun annesi. Seyhan Berberoğlu çocuk yaşta felç geçir ve hayatı tekerlekli sandalyeye mahkûm bir hayat sürer. Anne Bedriye Berberoğlu kızını bir an olsun bırakmaz ve ona hep bebek gibi bakar.  Anne Berberoğlu, 67 yıl boyunca kızına her öğün yemeğini yedirmiş, altını temizlemiş, sırtında taşımış, geceleri üstünü örterek yaşamasına en büyük etken olan annelik duyguları ile onu büyütmüş. Hayatının tamamını kızına adayan anne Berberoğlu kızını 20 gün önce kaybetti. Derin üzüntüsü yaşayan anne 67 yıl boyunca hiç ayrılmadığı kızına bu ayrılık sonrası şu şiiri yazmış.

Altın kalpli yavrum / layıksın sen en iyisine

Melekler korusun seni / inci gibi nazlı bir çiçeğimsin

Allah’ım seni korusun / manolya çiçeğimsin

Editör: Haber Merkezi