Tire Halk Eğitim Merkezi(HEM) Müdürlüğü 24 Kasım Öğretmenler günü nedeniyle özel bir program sundu.
24 Kasım sabahı iki aşamalı gerçekleştirilen resmi törenin akşamında, Tire Belediyesi Kültür Salonu’nda gerçekleştirilen programa İlçe Kaymakamı Mehmet Usta, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Yzb. Emre Davutoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Mengü Önler, MHP Tire İlçe Başkanı Bayram Demirel,  Milli Eğitim Müdürü Mehmet Erkut, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Turan Eke ve çok sayıda davetli katıldı. Gecede bir konuşma yapan Tire Kaymakamı Mehmet Usta, branşlarında başarı gösteren öğretmenlere çiçek ve plaket takdim etti.

Hem Mehteran Şov Yaptı

Gerek Tire’de gerek Tire dışında pek çok organizasyonda konser veren HEM Mehter Takımı izleyenlere gurur dolu bir gece yaşattı. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde tamamı gönüllü olarak öğretmen ve esnaflardan oluşan Mehter Takımı verdiği konserle izleyenlere muhteşem bir gece yaşattı. Mehter Takımı tarafından çalıp söylenen ‘’Gafil Ne Bilir?, Fetih Marşı, Tekbir ve Cenk Marşı, Hücum Marşı ve Ceddi Deden Marşları Belediye Kültür Salonu’nu inletti.

Ritim Grubu Engel Tanımadı
Programda performans gösteren bir başka grup ise Engelliler Ritim Grubu oldu. Özel öğrencilerden oluşan grupta, ritim engel tanımadı.  Birbirinden güzel şarkılara ritim tutan özel öğrenciler izleyicilere duygusal anlar yaşattı. 8 kişilik grupta özel öğrenciler davul, darbuka, bendir, tef ve zil çalarak eğitimle neler yapılabileceğini de izleyicilere göstermiş oldu.

 Son Konser Türk Halk Müziği Korosu’ndanGecenin son konserini ise HEM Türk Halk Müziği Korosu verdi. Klavyede Birol Sardoğan, bağlamada Alparslan İnen, kemanda Mustafa Çermikli ve Neyde Ahmet Saklı’nın yer aldığı koroda birbirinden güzel türküler Solist Sertan Uysal Tarafından seslendirildi.

Editör: Haber Merkezi