Tire Halk Eğitimi Merkezi, ANKA Kültür Sanat Akademisi GSK işbirliği ile Türkiye Halk Oyunları Federasyonu’nca düzenlenen Halk oyunları yarışmasına hazırlanıyor.

8 Mart 2015 Pazar günü Gaziemir Kapalı Spor Salonu’nda yapılacak olan Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Kulüpler İl İçi Yarışmasına hazırlanan ekibi Tire Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Eğitmeni Halil Altın çalıştırıyor.

Yarışma ve yarışmaya hazırlanan ekip hakkında bilgiler veren Eğitmen Halil Altın, yarışmada İzmir yöresi zeybek oyunlarının sahneleneceğini ifade ederek, “Tire Halk Eğitimi Merkezi ekibi 14 kişiden oluşan genç bir ekip. Ekibin yaş ortalaması 19 ve yarışmada 10 kişilik grup yarışacak. Ekibin içinde öğrencilerim ve usta öğretici arkadaşlarım var. Zeybekler Grup yarışmasında biz Selçuk, Tire ve Ödemiş oyunları ile yarışacağız. Tire Halk Eğitimi Merkezi olarak bölge oyunlarını ön plana çıkartmak istiyoruz. Yarışmaya düzenlemesiz geleneksel dalda katılıyoruz. Ege Üniversitesi DTMK mezunu saz sanatçıları bize eşlik edecekler. Oldukça zorlu bir yarışma olacak fakat iddialıyız. Türkiye şampiyonu olmuş ekiplerle yarışacağız. Hedefimiz yıllardır halk oyunları yarışmalarına katılmayan Tire’de bu ruhu yeniden canlandırarak birinciliği Tire’ye getirmek” dedi.

Tire Halk Eğitimi Merkezi yarışma günü Tire’den İzmir’e otobüs kaldırarak Tirelilerin desteği ile Tire’ye birincilikle dönmeyi istediklerini söyleyen Halil Altın, “Tire Halk Eğitimi Merkezi’ne bu ekibe inanarak verdikleri desteklerden ötürü ekibim adına teşekkür ederim. Çünkü yarışmalara katılmak hem maliyetli hem de meşakkatlidir. Yarışma için stüdyoda müzik hazırlatılması, kostüm ve daha pek çok giderimizi Tire Halk Eğitimi Merkezi karşılıyor. Müdürümüz Turhan Eke, Tire’nin tanıtımına önem veriyor. Her şeyden önemlisi bize güveniyor. Bizde bu güven karşısında var gücümüzle gece gündüz yarışma için çalışıyoruz” dedi.

Tire Halk Eğitim Merkezi Müdürü Turhan Eke de ekibi çok başarılı bulduğunu ve Tire’ye derece ile döneceklerine inandığını kaydederek, “Tire, uzun zamandır halk oyunları yarışmalarına katılmıyor. Öte yandan Tire’de ciddi bir potansiyel var. Hemen her okulda küçükten büyüğe halk oyunları kursu var. Tire’de harmandalı oynamayı bilmeyen çok az insan vardır diyebilirim. Bu açıdan bakınca Tire’nin ülke genelindeki şampiyonalara katılmasını arzu ediyoruz. Bu sebeplerle bu yıl bu şekilde bir girişimde bulunduk. Gelecek yıl kulüp de kurmayı planlıyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi