Haber: Dilek Ayvalı
Anne sütünün ilk altı ay bebeğin tüm besin ve vitamin ihtiyacını karşılayacak nitelikte olduğunu ifade eden Erbaysal şunları kaydetti, “Anne sütünün önemini bilmeyen herhalde hiç kimse kalmadı. Bu nedenle 1-7 Ekim haftası anne sütünün önemi ile ilgili bir hafta olarak ilan edildi. Biz de hastanemizde gerek annelere bunu hatırlatmak gerekse çocuklara hastalıklarını bir nebze olsun unutturabilmek için küçük bir etkinlik düzenledik. Tire Devlet Hastanesi olarak herkese sağlıklı güler diliyoruz.”
Tire Devlet Hastanesi Çocuk Polikliniği girişinde bulunan stantta hafta boyunca annelere ve anne adaylarına Eğitim Hemşiresi Emel Gönenç, Kadın Doğum Hemşiresi Beratiye Türkön ve hemşireler Dilek Özlevent ile Neslihan Bayram emzirme ile ilgili bilgiler verecekler.
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Kadın Doğum Hemşiresi Beratiye Türkön, “Anneler emzirmeye, doğumu izleyen ilk 30 dakikada başlamalılar. Ek gıda veya su vermeksizin bebeğin sadece anne sütü ile beslenmesi sağlanması gerekiyor. Doğumun hemen sonrasında anneden gelen sarımsı renkteki ilk süt olan 'ağız sütü’ dediğimiz sütün mutlaka verilmesini önemsiyoruz. Annelerimiz bebeklerini özellikle ilk 6 ay her istediğinde ve istediği süre kadar emzirmeliler. Biz burada hafta boyunca annelere ve anne adaylarına emzirme odamızda eğitimler vereceğiz. Emzirme uygulamaları yapacağız” dedi.
Etkinlikte çocuklar için polikliniğe zıp zıp konuldu. Doktorlar çocuklara balon dağıttı ve yüz boyama yapıldı.

Editör: Haber Merkezi