Haber: Dilek Ayvalı

Tire’de 2015 yılında kurularak faaliyet gösteren S.S. Yeşil Tire Şehiriçi Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi 30 araçla vatandaşa hizmet ediyor. Karacaali, Toptepe, Hastane, Toki siteleri gibi ana hatları bulunan şehiriçi halk otobüslerine yeni hat ve güzergâhlar başladığını duyuran başkan Mehmet Ali Taşlı, “Toki ve Yuvam siteleri için tek hat üzerinden yolcu taşınıyordu. Vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda bu bölgeler için ayrı hatlar çalıştırmaya başladık. Yeni güzergâhlar belirledik. Amacımız Tire’de yaşayan vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunmak” dedi.

YUVAM SİTESİ YENİ GÜZERGÂH

Yuvam Sitesi hat güzergâhı, Gölet Restoran – Hastane Süleyman Şah Cd. – Yuvam Sitesi – Aydoğdu Kahvesi – Resulzade – Emniyet Müdürlüğü – Yeni Adliye – Ulu Cami – Orta Park – Menderes Bulvarı – Sanayi – Resulzade – Aydoğdu Kahvesi – Yuvam Sitesi – Hastane – Gölet Restoran şeklinde sabah 07.30 da başlayarak akşam 19.00’a kadar 30 dakikada bir devam ediyor. Salı Günleri ise hareket Adliye Meydanı’ndan ve Yıldız Meydanı altından sağlanıyor.

TOKİ SİTESİ YENİ GÜZERGÂH

Toki sitesi Hat Güzergâhı ise, Toki – Tua Evleri (İnönü Bulvarı) – Hastane – İmam Hatip Camii – Gençlik Cd. – Sinema – Sanayi – Adliye – Akyol Cd. Ziraat Bankası – Paşa Cami – (10 Dakika beklemeden sonra) Orta Park – Kız Meslek Lisesi – Sinema – Gençlik Cd. - AVM – İmam Hatip Camii – Hastane – İnönü Bulvarı – Toki şeklinde hafta içi saat 19.40’a kadar 20 dakikada bir, 20.00’den sonra saat başı olmak üzere son araç 22.50’de Toki’den ve Portakal Pazarı’ndan hareket ediyor. Sabah öğrenci ve memurların yoğunluklu olarak halk otobüslerini kullanmalarından dolayı ihtiyaç halinde takviye araçlar çıkıyor. Salı günleri araçlar 20.50’ye kadar Yıldız Meydanı’ndan hareket ediyor.

TAŞLI, PARK SORUNUNA DA DİKKAT ÇEKTİ

Başkan Taşlı kent içinde yaşadıkları sorunlara da değinerek, “Tire’de yaşadığımız en büyük sorun duraklarımıza araçların park etmesi. Bir kişinin park durağa park ettiği araç yüzünden trafik aksıyor ve vatandaşlarımız mağdur oluyor. Vatandaşlarımızın bu konuda biraz daha hassas olmalarını rica ediyoruz. bu tür durumlarla karşılaştığımızda biz aracı fotoğraflayıp Trafik Büro Amirimize bildiriyoruz. Sağ olsunlar ekip en kısa zamanda müdahale ediyor” dedi.

ÜCRETLENDİRME

Şehiriçi Halk Otobüsleri Tire’de halen tam bilet için 2,00 TL ve öğrenciler için 1,50 TL’den ücretlendiriliyor. Öte yandan % 50’ye kadar engelli vatandaşlar için 1,50 TL % 50’den sonrası için de ücret alınmıyor. Sosyal Güvenlik Merkezi’ne henüz hat olmadığı için kuruma gitmek isteyen vatandaşlar sürücüye taleplerini ilettiklerinde araçlar SGK’ya vatandaşı götürüyor. SGK’dan dönüşler için de saat başı araç geçişi sağlanıyor. Talep arttığında bu bölgeye de hat düzenlemesi yapılacak. Öte yandan kooperatif şehir içinde vatandaşların etkinlikleri için toplu ulaşımlarda da hizmet veriyor. Bilgi edinmek için S.S. Yeşil Tire Şehiriçi Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Mehmet Ali Taşlı’yı 0536 225 28 63 numaralı telefondan aramanız yeterli.

 

 

Editör: Haber Merkezi