Buluşmada konuşma yapan Kaymakam Tanrıseven “2018 yılı muhtarlarımız için iyi geçecek ilk müjdeyi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan verdi ve muhtarların görevlerini daha iyi icra edebilmelerine olanak sağlamak için muhtar hizmet binalarının yapılması için gerekli düzenlemelerin yapılacağını belirtti. Biz de bu çerçevede verilecek görev doğrultusunda muhtar hizmet binalarını en iyi şekilde yapma gayreti içinde olacağız. Böylece muhtarlarımız daha iyi bir ortamda vatandaşlarımıza hizmet sunabilecek" dedi.

Açılış konuşmasının ardından istek ve taleplerini iletmek üzere muhtarlara söz verildi. İletilen sorun, talep ve istekler salonda bulunan ilgili kurum amirlerince cevaplandırıldı.

“Tire Belediyesi olarak iş birliğine hazırız”
Tire Belediyesi Başkan Yardımcısı Mengü Önler, Tire Belediyesi olarak her türlü kurum ve STK’lar ile iş birliğine hazır olduklarını ve yapılan çalışmalara diğer kurumlar ile koordineli bir şekilde çalışmaya gayreti içinde olduklarını belirtti.

Emniyetten dolandırıcılık uyarısı 
Tire İlçe Emniyet Müdürü Hasan Özge; son zamanlarda ülkemiz genelinde sıkça rastlanılan telefon dolandırıcılığı ile mücadele konusunda uyarılarda bulundu. Özge, “Hiçbir kamu görevlisi kendisini tanıtarak para istemez bu kişilere itibar etmeyiniz ve kolluk güçlerine bu kişiler hakkında suç duyurusunda bulununuz. Bir diğer konu ise ilçemizde sayısı git gide artan motosiklet hırsızlığı vatandaşlarımızın ihmalleri nedeniyle gün geçtikçe artmaktadır. Bu konuda daha duyarlı olmamız ve tedbir almalıyız” dedi.

“Şüpheli şahısları bildirin”
İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Emre Davutoğlu; Jandarma sorumluluk alanları içerisinde uyuşturucuya karşı daima mücadele içinde olduklarını belirterek vatandaşları şüpheli şahıslara karşı daha duyarlı olmaları gerektiği konusunda uyardı. Davutoğlu, Mahalle muhtarının sorusu üzerine mahallelere güvenlik kamerası takılması ile ilgili çalışmaların devam ettiğini kırsal mahallelerde bu tip önlemlerin artacağını belirtti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Özcan Karpuz; adrese dayalı kayıt sistemi ve okullarda derslik başına düşen sınıf mevcudu hakkında istatistiki bilgiler verdi. Bu konuda muhtarlardan destek istedi.
İlçe Nüfus Müdürü Süleyman Tabakoğlu; yürürlüğe giren 7039 sayılı nüfus hizmetleri kanunu geçici 8. Maddesi uyarınca isminde ya da soy isminde bulunan imla ve yazım hataları bulunan vatandaşlarımızın 2 yıl içerisinde kaymakamlığa verecekleri bir dilekçe ile başvurmaları halinde mahkeme kararına gerek kalmaksızın ilçe nüfus müdürlüğünce değiştirilebileceğini, yeni kimlik kartlarını almayan vatandaşlarımız başvurmaları halinde kısa sürede kimliklerini alabileceklerini belirtti.
Orman İşletme Şefi Durmuş İlker Şahin; ormanlık kesimlere yakın köylerimizde bulunan vatandaşlarımızın yer açmamaları konusunda uyardı aksi halde tespit edilen kişilerin ağır cezalar ile karşı karşıya kalabileceği ve bu konuda duyarlı olmalarını gerektiğini, bu alanların orman işletme şefliği olarak ağaçlandırılmasının yapılacağını belirtti.
Gediz Elektrik A.Ş Müdürü Hüseyin Bal; 2018 yılı içerisinde 15 mahallenin hat yenileme ve trafo merkezlerinin kurulması ile ilgili çalışmaların tamamlandığını en kısa sürede hayata geçeceğini belirtti.
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Temsilcisi; 2018 yılı içerisinde şehir şebeke suyu depolarının fiziki durumunun iyileştirilmesi, insan sağlığını önemseyerek modern su depoları için çalışmalara başladıklarını ifade etti.

Eskiyörük, “Tire iyi yönetiliyor"
Toplantıda söz alan Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük toplantıya ilişkin yaptığı değerlendirmede şunları kaydetti, ”Değerli muhtarlar ilettiğiniz sorunları dinledim. Bu sorunlar kısa süre içerisinde halledilebilecek sorunlar. Bakıyorum ki bence ilçemizin ciddi bir sorunu yok. Tire gayet iyi bir şekilde yönetiliyor. Sayın Kaymakamımıza ve Belediye Başkanımıza çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
Eskiyörük ayrıca, “Biz üretimimizi bir markaya dönüştürmeliyiz. Tiremizin hak ettiği yerlere gelmesi için el birliği ile uğraşmalıyız. Bu toplantıda birlik ve beraberlik gördüm” dedi.

Editör: Haber Merkezi