HABER: DİLEK AYVALI
Bayram programı çerçevesinde, Cumhuriyet Meydanı’nda İlçe Kaymakamı Dr Hasan Tanrıseven tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunulmasının ardından, Belediye Başkanı Tayfur Çiçek de çelenk sundu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Garnizon Komutanı Astğm. Barış Yüksel bir konuşma yaptı. Yüksel, konuşmasında Atatürk’ün, büyük askeri dehasıyla 30 Ağustos Zaferinin kazanıldığını belirtti. Yüksel, Türkiye Cumhuriyetinin temellerinin burada atıldığını ve bu zafer ile taçlandırıldığını söyledi. 30 Ağustos Zaferinin aynı zamanda ''Silahlı Kuvvetler Günü'' olarak da kutlandığını vurgulayan Asteğmen Yüksel; “Türk ulusunun bu tarihi zaferinin mimarı olan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” dedi.
Anıttaki törenin ardından Bayramlaşmaya Tire Kaymakamlığında devam edildi. Bayramlaşmada Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Garnizon Komutanı Astğm. Barış Yüksel, Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, Cumhuriyet Savcısı Tayfun Uzundere tebrikleri kabul etti.
Bayramlaşma töreninde, İlçe Emniyet Müdür V. Sıtkı Döner, İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Emre Davutoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Çeltikcioğlu, Diyanet Eğitim Merkezi Müdürü Ramazan Bozkurt, İlçe Müftüsü Şaban Sağdan, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Y.Murat Karakaptan, Gediz Edaş Müdür Yardımcısı Osman Türeli, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür V. Özlem Şen, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü V. Naile Özkürkçüler, İlçe Nüfus Müdürü Süleyman Tabakoğlu, Müze Müdürü Enis Üçbaylar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Erkut, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ulvi Toprak, Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Çapkınoğlu, Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, Tire1922 Spor Kulübü Başkanı Mutlu Sarayköylü, sivil toplum kuruluşları başkanları ve çok sayıda vatandaş yer aldı.

Editör: Haber Merkezi