HABER: DİLEK AYVALI

Tire’de Rasih Kirazoğlu İlkokulunda resmi tören düzenlenerek öğrencilere karneleri dağıtıldı. Öğrencilerin karnelerini almalarının ardından düzenlenen törende sınıflarında başarılı olan öğrencilere birer satranç takımı hediye eden Kaymakam Tanrıseven, “Öğrencilerimizi gönülden kutluyorum. Geleceğimizi emanet edeceğimiz yavrularımızın en iyi eğitimi almaları en büyük gayemiz. Kendilerine bundan sonraki dönemlerde de başarılar diliyor, tatilde iyi dinlenmelerini tavsiye ediyorum. Öğrencilerimizin yanında onlara destek olan omuz veren değerli öğretmenlerini ve velilerini de kutluyorum” dedi.

Törende İlçe Milli Eğitim Müdürü Özcan Karpuz, Kaymakam Tanrıseven’e yaptığı değerlendirmede yaklaşık 15 bin öğrencinin karne aldığı belirtildi. Bine yakın öğretmen ve yardımcı hizmetler personeli ile sürdürdükleri eğitim öğretim yılı ilk döneminin oldukça yoğun ve verimli geçtiğini dile getirdi.

Özcan Karpuz, “Öğrencilerimiz tatilin tadını çıkarsın”

Eğitim öğretim döneminde çok ciddi problemlerin yaşanmadığına parmak basan Karpuz, öğrencilere ve velilere şu değerlendirmelerde bulundu, “Öğrencilerimiz karne heyecanını yaşadı, artık hak ettikleri tatilin tadını çıkarmalılar. Karneyi velilerin doğru değerlendirmesi gerekiyor. Öğrencilerin başarısının dikkate alınması gerekiyor. Başarılı oldukları dersler de mutlaka desteklenmeli. Çocuklarımızın başarısız notları varsa bunlarla ilgili önce aile, kendi payına düşen eksiklikleri ne ise onu bir gözden geçirmeli. Aile, çocuğu başarısız derslerinden dolayı azarlamamalı, kızmamalı ve cezalandırmamalı. Çocuklarımızın psikolojisini sarsacak, yanlış istikamete yönlendirecek girişimlerde bulunulmaması lazım. Velilerin karne konusunda yanlış yaklaşımı çocuklarımızı ciddi travmalara götürebilir. Ailelerin çocuklarına eksikliğinin telafi edileceğini anlatmalı, üzülmemelerini belirtmeli. Gerekirse çeşitli takviyelerle telafi edileceğini öğrenciye söylenmesi gerekir. Çok başarılı öğrencilerimiz var. Bir tebrik, teşekkür sözü de aslında bir ödüldür. Abartılı maddi ödüllerden kesinlikle çocuklarımızı uzak tutmamız yerinde olacaktır’’ dedi.

Editör: Haber Merkezi