HABER:DİLEK AYVALI

Tire Belediyesi'ne ait huzurevi arazisi Tire Belediye Meclisinin İYİ Partili, CHP’li ve Ak Partili meclis üyelerinin aldığı kararla üniversite yapılması için Tire Organize Sanayi Bölgesi'ne (TOSBİ) verildi.

Turan Mahallesi 1280 ada 1 parselde yer alan sosyal tesis vasıflı huzurevi arazisi Tire Organize Sanayi Bölgesi Yönetimi’ne “Takas” karşılığı verilirken Tire Belediyesi de 20. 000m2 sanayi imarlı arsanın sahibi oldu.

Tire Tapu Müdürü Ali Seyhan'ın huzurunda atılan imzalarla beklenen takas gerçekleşmiş oldu. TOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Kosat Gürler ve Tire Belediye Başkan yardımcısı Halil Doğukan Eroğlu takas işlemine imza atarak hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

Atılan imzalar sonrası açıklamalarda bulunan Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran "Ekim ayı meclisinde İYİ Partili, CHP’li ve Ak Partili meclis üyelerimiz ile birlikte sosyal tesis vasıflı huzurevi arazisini, Tire Organize Sanayi Bölgesi içinde bulunan 20.000 m2'lik sanayi imarlı arsa ile takasının kararını almıştık. Bugün atılan imzalar ile İlçemize üniversite kazandırmak için önemli bir adım atmış olduk. Yakın zamanda Tire Kaymakamlığı, Tire Belediyesi, TOSBİ ve Ege Üniversitesi olarak ilçemiz organize sanayi bölgesinde bulunan fabrikalara ara eleman yetiştirecek olan üniversite için protokol imzalayacağız. Şehrimizin menfaatleri doğrultusunda bu kararı alan Tire Belediyesi Meclis Üyelerine, TOSBİ Müteşebbis Heyeti ile Yönetim Kurulu Başkan ve üyelerine şahsım ve ilçem adına teşekkür ederim, hayırlı, uğurlu olsun "dedi.

Editör: Haber Merkezi