HABER:DİLEK AYVALI

Geçtiğimiz yıllarda 3 defa üst üste İzmir birinciliği ve Ege Bölge üçüncülüğü kazanan Tire Belediyesi Tiyatro Ekibinde bu yıl hedef Türkiye Finallerinde yer almak.

Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran'ın sağladığı koşullar ve destekleri sayesinde yarışmaya hazırlandıklarını ifade eden Tire Belediyesi Tiyatro Eğitmeni Dündar Taşal hedeflerinin Türkiye Finali olduklarını belirterek "Dünya Tiyatro Gününde hizmete açtığımız Tire Belediyesi Oda Tiyatrosu ile Tire'de tiyatro var demiştik. Şimdi de bu yarışma sayesinde tüm Türkiye'ye Tire'de tiyatro var dedirtmek istiyoruz"dedi.

İlk aşamasının online olarak yapılacağı yarışmada, oyunlar 8 ila 15 dakika aralığında, değerler eğitimi konularını içeren, dram ve komedi unsurlarını barındıran oyunlar olacak.

Ülkemizin içinde bulunduğu pandemi koşulları gereği ilk olarak oyun videosunun yarışmaya gönderilmesi ile jüri üyeleri Türkiye genelinde 7 oyunu finale taşıyacak. Finale kalan oyunlar Ağustos ayında Ankara’da yapılacak olan büyük finalde sahneye çıkıp performanslarını jüri karşısında canlı olarak sergileyecek.

Editör: Haber Merkezi