HABER:DİLEK AYVALI
Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’in baştan sona takip ettiği programda Dokuz Eylül Üniversitesi Tarih Bölümü Başkanı Prof Dr Hakkı Uyar “Atatürk ve Cumhuriyet” konulu konferans verdi . Osmanlı’nın son dönemlerinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının ülkeyi zor durumdan kurtarmak İçin yaptığı fedakarlıklardan bahseden Uysal “Bitti denilen bir milleti küllerinden yeniden doğuran, askerliği, devrimleri ve örnek devlet adamlığıyla Atamızı ne kadar ansak ve onunla övünsek azdır”dedi.
Tire Belediye Başkan Yardımcısı Mengü Önler, Tire Halk Eğitim Merkezi Müdürü Turan Eke, Tire Belediyesi Kültür Danışmanı Murat Sanus, Tire Belediyesi Tarih Danışmanı Ali Öztürk ve öğrencilerin ilgiyle izlediği konferans yaklaşık 1 saat sürdü.
Program sonunda Prof Dr Hakkı Uyar’ a teşekkür konuşması İçin sahneye çıkan Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek ise Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk hakkında övgü dolu sözler söyledi. Bu hayatta hangi mesleği seçerseniz seçin ama ülkenin yakın tarihini mutlaka bilmelisiniz diyen Başkan Çiçek sözlerine şöyle devam etti ; “ Söyledikleri yıllar sonra bile doğru çıkan, dünyaya 100 yılda bir gelir denilen tüm dünyanın hayranlık duyduğu ve övgüyle bahsettiği bir lidere sahibiz. Gençlerimizin başka ülke liderlerini örnek almasına ihtiyaç yoktur . İhtiyacımız olan, sahip olduğumuz Atamızın yolundan ilerlemek, onun bu ülkenin kuruluşunda ortaya koyduğu ilke ve inkilapların her daim takipçisi olmaktır. Bugün hocamız önemli bir konferans verdi kendisine Tireliler adına teşekkür ediyorum . Yakın tarihimiz ve milli mücadele yıllarıyla ilgili konferanslarımız devam edecektir.


Editör: Haber Merkezi