101. yılını andığımız Kuvayı Milliye direnişin gelecek nesillere doğru bir şekilde aktarılması için Tire Belediyesi tarafından, “Kuvayı Milliye 101. Yıl Özel Sayısı” hazırlandı.

Özel sayıda; Tire’nin işgali, Tire’de yaşanan Yunan katliamları, Tire Kuvayı Milliyesi’nin oluşumu ve teşkilatlanması, Tire Kuvayı Milliyesi’nin halk önderleri, Tire Kuvayı Milliyesi’ne dâhil olan ve destek veren zeybekler, Tire ve Ödemiş’te Kuvayı Milliye birlikleri ile Yunan işgal kuvvetleri arasında gerçekleşen çarpışmalar, TBMM’ye karşı çıkan iç isyanları bastırmak amacıyla Balıkesir, Bolu, Düzce, Adapazarı ve Konya’da görev alan zeybek müfrezeleri, Tire’nin kurtuluşu ve 4 Eylül kutlamaları gibi konular ele alındı.

T.C. Tire Belediyesi Bülteni Kuvayı Milliye 101. Yıl Özel sayısını ücretsiz olarak temin etmek isteyenler, Tire Belediyesi Tire Kent Arşivi Merkezi(TİKAM) ve Tire Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne uğrayıp alabilir, PDF formatına ise https://drive.google.com/file/d/1E1m34Oz1dUupy6AzTvYS094LxliFWagM/view?usp=sharing linkini tıklayıp 'indir' butonuna basarak ulaşabilir.

Editör: Haber Merkezi