HABER: DİLEK AYVALI
Tire Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısında gündeme getirilen ve çoğunlukta olan CHP’li üyelerin tam desteği ile kabul edilen, ilçe merkezi Bekleme mevkii girişinde yer alan konut imarlı arsalara parsel bazında ilave bir kata daha yapma imar izni verilmesi üzerine konu hakkında AK Partili Tire Belediyesi Meclisi üyeleri tarafından basın açıklaması yapıldı.
Tire Belediye Meclisinde 7 üyesi olan AK Parti gurubunun, ilgili maddenin Tire Belediye meclisinde onaylanmaması için çaba gösterdiği fakat üye sayısının yetersizliğinden dolayı bunu başaramadığı öğrenildi.
AK Parti Tire İlçe binasında yapılan basın açıklamasında AK Parti Tire Belediye Meclis üyeleri Selman İçelli, Mustafa Maltepe, Fatoş Banu Yıldırır Şen ve Ali Ayyıldız basın açıklamasını AK Parti Tire Belediye Meclis Üyeleri Grubu Başkanı Mustafa Maltepe yaptı. Maltepe’nin açıklamasında şu ifade ve iddialar yer aldı.
“Kamuoyuna saygı ile duyurulur; Ak Parti Tire Belediye Meclis Grubu olarak yerel seçimlerden bugüne kadar yaklaşık 3,5 yıldır seçmenimizin bize verdiği görevi layıkıyla yapma çabası içerisinde olup, Tirelilik ruhu ve bilincinde Belediye çalışmalarına katkı koymaktayız.
“BİR GECE DE BİRER KAT İLAVE İMAR VERİLMEK SURETİYLE HAKSIZ ZENGİNLEŞMEYE YOL AÇILDI”
Belediyemiz Meclisinin 07.08.2017 tarihinde gerçekleştirdiği Meclis toplantısında alınan ne Belediyeciliğe yakışan ne de adalet anlayışına yakışan, oldubittiye getirilerek doğru düzgün Komisyon toplantısı bile yapılmadan, incelenmeden, yangından mal kaçırırcasına meclis toplantısına 10 dakika ara verilerek, daha önceden hazırlanmış İmar Komisyonu raporuna sadece imza atılmak sureti ile Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’in eşinin ve akrabalarının hissedar olduğu Tiremizin Bekleme mevkii girişinde yer alan konut imarlı arsalara (parsel bazında) bir gece de birer kat ilave imar verilmek suretiyle haksız zenginleşmeye yol açıldığı gibi, o bölgede veya İlçemizin başka bir bölgesinde daha önce verilmiş imar hakkına uygun olarak binalarını yapan vatandaşlarımıza saygısızlık yapılmış, kanunlara ve belediyenin aldığı kararlar duyulan saygıyı yok etmiştir.
“PARSEL BAZINDA İMAR PLAN TADİLATININ DOĞRU BİR ŞEY OLMADIĞINI BELİRTTİK”
7 Ağustos akşamı yapılan meclis toplantısında konunun önemini, meclis gündemine getirilen konunun özellikle tapu sahiplerinin Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek beyin eşi ve akrabaları olması nedeniyle siyaseten etik olmadığını belirtmemize rağmen, İmar Komisyonunun detaylı çalışma yapması önerimize rağmen, parsel bazında imar plan tadilatının doğru bir şey olmadığını belirtmemize rağmen oylamaya geçilmiş yine oylama esnasında Belediye Kanununa aykırı olarak Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’in oy kullanması suretiyle CHP’li üyelerin evet oylarıyla oyçokluğu sağlanıp kabul edilmiştir.
“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİNİ ADİL İNCELEME YAPMASINI RİCA EDİYORUZ”
Yeni Büyükşehir Belediye yasası gereği İlçe Belediye Meclislerinde alınan kararlar, onay için Büyükşehir Belediye Meclisine sunulur ibaresi gereği Tire Belediyesi’nde alınan hem etik dışı hem de kanuna uygun olmayan bu meclis kararı onay için İzmir Büyükşehir Belediye Meclisine gönderilmiştir. Bu imar plan tadilatı şu anda İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinde görüşülmektedir. İnanıyoruz ki hem etik olmayan hem de kanunlara aykırı olan bu imar plan tadilatı İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinden dönecektir. Bu hassas konuya başta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Aziz Kocaoğlu’nu, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisini, Tireli tüm hemşerilerimizi, CHP İzmir İl Başkanı Sayın Asuman Ali Güven’nin adil şekilde inceleme yapmasını rica ediyoruz.”

Editör: Haber Merkezi