HABER: DİLEK AYVALI
Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek'in girişimleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Tire Belediyesi'nin işbirliğiyle UEFA standartlarında inşa edilen 15 bin seyirci kapasiteli Tire Stadında çimlendirme çalışmaları başladı
Yapımı için 55 Milyon harcanan, yüzde 75'i İzmir Büyükşehir Belediyesi, yüzde 25'i Tire Belediyesi tarafından karşılanan UEFA standartlarındaki stadyumun betonarme imalatları tamamlandı. Kuzey, güney ve batı kale arkası tribünleri de tamamlanırken, doğu kale arkası bölümlerdeki çatı iskelelerinin montajı bitirildi. Soyunma ve hakem odaları, medya alanı ve sporcu çıkış tünellerinde PVC kaplama yapıldı. Stat içindeki mekanik tesisat ve elektrik tesisatı da bitirilirken tamamlanan tribünlerde aydınlatma sisteminin ve ses sistemi kurulumu yapıldı.
Yaklaşık 200 personelin çalıştığı stadyumda çalışmalar sabahın erken saatlerinde başlayıp gece geç saatlere kadar sürüyor. Altyapı çalışmaları ve çim alt katmanlarının yapıldığı zemine drenaj boruları da monte edildikten sonra Tire Stadı'nda çimlendirme çalışmaları başlandı. 3 gün içerisinde bitirilecek olan çimin maliyeti ise 1 Milyon 200 Bin.

“Stadyumu Süper Lig takımları da kullanacak”
Çalışmaları yerinde takip eden Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek ''Tire hak ettiği stadyuma çok yakın zamanda kavuşuyor. Başkalarına hayal gelen bu devasa yapıyı ilçemize kazandırdık. Bu konuda Sayın Aziz Kocaoğlu'na da ayrıca teşekkür ediyorum. Bugün çimlendirme çalışmaları başladı iki üç güne tamamlanacak ve 1 ay sonrasında zemin futbol oynamaya müsait hale gelecek. Bu stad sadece takımımız Tire 1922'nin maçları için değil, milli takımın genç takımları ve süper lig takımları için de kullanılacak'' dedi.

 

Editör: Haber Merkezi