Tire’de motosiklet sevdalılarını bir çatı altında toplamak ve onları bilinçlendirerek, güvenli sürüşe sevk etmek amacıyla geçtiğimiz yıl kurulan ve Tire’nin ilk motosiklet kulübü olan Tire Motosiklet ve Motor Sporları Kulübü Derneği, Tireli motosiklet sürücüleri için bir eğitim semineri düzenledi.
Motosiklet ileri sürüş eğitimi konusunda bölgenin en köklü kuruluşu olan Art Moto Akademi ile işbirliği yapan Tire Motosiklet Kulübü, eğitim semineri vermesi için İleri Sürüş Uzmanı Aybars Yüce’yi davet etti. İyi bir motosiklet sürücüsü olmak isteyen herkes için, RoadCraft (Motosiklet Yol Sanatı) sistemini anlatan, güvenlik, görüş, pozisyon, viraj alma, frenleme, sollama, şehir içi sürüş gibi konuların işlenecek olduğu teorik eğitim semineri 5 Ekim 2016 Çarşamba günü saat 20:30’da Tire Belediyesi Kültür Salonu’nda yapılacak. Tamamen ücretsiz olan bu eğitime tüm motosiklet sürücüleri davetli.
“ÇÖZÜM = EĞİTİM”
Motosiklet kazaların oldukça sık yaşandığı ilçelerden biri olan Tire’de bu tarz eğitimler düzenleyerek, motosiklet sürücülerin bilinçlendirilmesi hususunda çaba sarf eden Tire Motosiklet Kulübü gibi sivil toplum kuruluşlarının olması şüphesiz herkes tarafından takdir ediliyor. Motosiklet kazalarında yaşanan birçok yaralanma can kaybının sebebinin eğitimsizlik ve bilinçsizlik olduğunu belirten Tire Motosiklet Kulübü Başkanı Ercan Çelik, “Konumu itibariyle Tire’de şehir içinde ulaşım için yoğun olarak motosikletler tercih ediliyor. Tire’de son yıllarda motosiklet sayısı hızla arttı ve buna doğru orantılı olarak da motosiklet kazalarındaki artışı görüyoruz. Bu kazalarda yaşanan yaralanma ve ölümlerin birçoğunun ekipmansız ve bilinçsiz motosiklet kullanmanın sonucu olduğunu görüyoruz. Tüm bunların önüne geçmek için eğitim şart. Bizler Tire Motosiklet Kulübü olarak, kuruluş amacımız doğrultusunda bu kazaların önüne geçebilmek adına Art Moto Akademi ile işbirliği yaparak, Tire’deki motosiklet sürücülerinin bilinçlenmesi için bir eğitim düzenledik. Tamamen ücretsiz olan bu eğitim seminerine tüm motosiklet sürücüleri davetlidir.” Dedi.

Editör: Haber Merkezi