Ödemiş Ticaret Odası tarafından uygulamalı girişimcilik kurslarının üçüncüsü 13-23 Ekim tarihleri arasında Ödemiş Ticaret Odası hizmet binası toplantı salonunda yapılacak. Kurslar öncesi Ödemiş Ticaret Odasında girişimcilere KOSGEB’in faaliyetleri hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya Ödemiş Ticaret Odası Başkanı Kasım Sevin, KOSGEB  İzmir Güney Müdürü Mustafa Çanakçı ,Danışman Pınar Adanalı katıldı.

Danışman Pınar Adanalı girişimcilere çeşitli örneklerle yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgi vermenin yanı sıra Türkiye’de 1 yılı görmeden %60 işletmenin planlı ve düzenli çalışmamadan kaynaklanan sebeplerden dolayı kapandığını belirtti. Danışman Pınar Adanalı “ Programımızın adı yeni girişimcilik destek programı, programımızın amacı yeni girişimcilere destek olmaktır. Türkiye de plansız ve düzensiz çalışmalardan dolayı açılan %60 işletme 1 yılını doldurmadan kapanıyor. Bir iş yerinde o işyerine uygun vasıfta nitelikli personelin o iş yerinde olması gerekiyor. KOSGEB’in İzmir de Kuzey ve Güney olmak üzere iki bölge müdürlüğü bulunuyor.”

KOSGEB Güney Müdürü Mustafa  Çanakçı “Bizim için kadınlarımızın ve gençlerimizin girişimlerinin desteklenmesi önemlidir. Bu nedenle aranızdan birisin iş yeri açması bir diğerinin özenmesine nedendir. Türkiye de 1 milyon 181 bin erkek işverene karşın 17 bin kadın işveren var biz bu oranın Avrupa standartlarında olması için çalışmalarımıza şekil veriyoruz. KOSGEB olarak girişimci kursiyerlerimizden gelen bir olayı da sizlerle paylaşmak istiyorum. Girişimlerimize KOSGEB’den arıyoruz. diyerek arayan dolandırıcılar var. Girişimci adaylardan ücret talebinde bulunuyorlar. Hata bu ücreti 4 taksitte ödeyebileceklerini ifade etmişler. KOSGEB asla ve asla böyle bir istekte bulunmaz. Vatandaşlarımızın ve girişimcilerimizin bu konuda dikkatli olmalarını rica ediyoruz.”

Müdür Mustafa Çanakçı girişimci adaylarına daha sonra KOSGEB ile ilgili olarak bilgi Verdi. Çanakçı KOSGEB’den hibe alarak işletme açmış olan girişimcilerin yayınlanan haberlerini yeni girişimcilere tanıtı. KOSGEB Güney Müdürü Mustafa Çanakçı ve Ödemiş Ticaret Odası Başkanı Kasım Sevin ile birlikte üçüncü girişimcilik kursu sözleşmesi imzaladı. Başkan Kasım Sevim sözleşmenin imzalanmasından sonra KOSGEB Güney müdürü Mustafa Çanakçı ’ya  plaket hediye etti.

Editör: Haber Merkezi