HABER:SÜLEYMAN GÜLEROĞLU
Ödemiş Belediyesi Nikah Salonu’nda (Eski Garaj Üzeri) yapılan Eğitim toplantısına, Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu, İzmir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Ali Akar, Ziraat Mühendisi Gülay Ateş, Ödemiş İlçe Tarım Müdürü İbrahim Altıntaş, Borsa Yönetim Kurulu- Meclis Üyeleri, Borsa Üyeleri,
 Dış paydaşlar, muhasebeciler, katıldılar.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan Eğitimin açılış konuşmasını yapan Ödemiş Ticaret Borsası Meclis Başkanı Turgut Akın’ın açılış konuşmasında “11.Etap Kırsal Kalkınma Desteklerini içeren toplantımıza katıldınız için Yönetim Kurulu Başkanımız A. Lakif Aka, adına hepinizi selamlıyorum.”
“11. Etap Kırsal Kalkınma yatırımlarının desteklenmesi hakkında tebliğ çıktı. Bu konuda sizleri İzmir İl Tarım Müdürlüğü ve İzmir Abigem yetkilileri tarafından bilgi verilecek. Ödemişimizin de bu desteklerden yararlanması adına, bu eğitimi organize ettik. Eğitimin verimli geçmesini diliyorum”. Dedi
Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu” Tarımın Başkentinin Ödemiş olduğunu söyleyerek böyle bir toplantıyı organize eden Ödemiş Ticaret Borsası’na Ödemiş ailesi olarak teşekkür ediyorum. Borsa Yönetimini, Meclisini ve personelini kutluyor. Başarılar diliyorum.  Bu desteklerden yararlanıp, hep birlikte Ödemiş’imizi kalkındıralım” Dedi.
İzmir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve örgütlenme Şube Müdürlüğünden Ziraat Mühendisi Gülay Ateş ve Kırsal Kalkınma destekleri proje yazılım teknikleri hakkında bilgilendirme yapmak amacıyla Abigem İzmir  Direktörü- Ödemiş Ticaret Borsası Akreditasyon Danışmanı Dr. Canan Arıkbay ’da bir sunum yaptı.
Ödemiş İlçe Tarım Müdürü İbrahim Altıntaş “Ödemiş 1,00 TL’ye süt satıyor.  Bu sütten elde edilen marka peyniri daha çok satarsa birim katkının 20-50 TL’yi bulabileceği, dolayısıyla markalaşma konusuna dikkat çekerek, hammadde yerine,  mamul satalım, daha çok kazanalım” dedi. Konuşmaların ardından, toplantı soru-cevap şeklinde devam etti.
Toplantı sonrası katılımcılara dağıtılan anketlerle Borsa üyelerinin, dış paydaşların Ödemiş Ticaret Borsası hakkındaki görüşleri, talepleri, beklentileri ve önerileri alındı. 

Editör: Haber Merkezi