HABER:TOLGA KIZGIN

Dün gece Hakkâri’nin Çukurca İlçesine bağlı Dağlıca bölgesinde, PKK’nın yola döşenen el yapımı patlayıcıların patlatılmasıyla,
  16 kahraman askerlerimiz şehit olurken bazıları da yaralanarak Türkiye’yi yasa boğdular. Bu saldırı yurdun her yerinde büyük kalabalıklarla protesto edilirken, Ödemiş’te de Ödemiş MHP ve CHP İlçe Başkanlığı, Atatürk Düşünce Derneği, Eğitim-iş, Kamusen, Boşnaklar Derneği tarafından bir protesto yürüyüşü tertip edildi. Bayrağını kapan yürüyüşe katıldı.

Saat 18.00’de Salı pazarında toplanan ellerinde Türk bayraklı Ödemişliler, “ Mustafa Kemal’in Askerleriyiz“, “Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez“, “Ne Mutlum Türküm diyene“, “Uyuma Ödemiş Şehidine sahip Çık“, Polise Uzanan Eller Kırılsın“ sloganlarıyla Saracoğlu Caddesinde yürüdüler. Atatürk heykeline kadar devam eden yürüyüşte, CHP İlçe sekreteri Hüseyin Kurt tarafından okunan bildiriden sonra, grup dağıldı.

CHP İlçe sekreteri Hüseyin Kurt yaptığı basın açıklamasında, “Ülkemiz zor günlerden geçiyor. Kan ve gözyaşı sel olup akıyor. Her gün alınan şehit haberleri, toplumu derinden sarsıyor.

Emperyalizm, bölgemizde üçüncü paylaşım savaşı veriyor. Bu savaşta emperyalistlerin değirmenine su taşıyan maşalar ile itaatkar işbirlikçiler, ulusumuzun hassasiyetlerini hiçe sayıyor. Ulusal ve manevi değerlerimiz ayaklar altına alınıyor. Akan kandan siyasi rant sağlamaktan çekinilmiyor.

Her biri müttefikimiz olan batılı emperyalist ülkelerin maşa olarak kullandığı taşeron terör örgütü PKK’nın son Dağlıca saldırısı yürekleri dağladı. Öfkemiz sel oldu büyüdü.

Sözün bittiği noktadayız. Fakat öfkeyle hareket etmek yerine sağduyulu ve akılcı davranıp, terörü yenmek ve toplumumuzu bölüp, bizi birbirimize düşürmelerine engel olacak her türlü politikayı üretmek zorundayız“ ifadelerini kullandı.

Terörü lanetlerken şehitlerimize tanrıdan rahmet, yaralılarımıza şifalar, içi yanan ailelerimize , ulusumuza başsağlığı diliyoruz.“ 
Editör: Haber Merkezi