Tercan: Somut hedef, 2018'de, 5milyon turist

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK)’nin ev sahipliğinde, yeniden yapılanma sürecini tamamlayan İzmir Turizm Tanıtma Vakfı, turizm yetkilileriyle bir araya gelerek İzmir’in tanıtım ve pazarlamasında kısa, orta ve uzun vadede yapılacak planlama ve çalışmalara ışık tutmak üzere 09.05.2016 Pazartesi günü Mövenpick Otel’de,  çalışma toplantısı yaptı. 

Toplantıya eski Turizm Bakanı Bahattin Yücel, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz, ETİK Yönetim Kurulu Başkanı ve TÜROFED Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, ETİK Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şinasi Akçay, ETİK Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bülent Tercan, ETİK Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Deniz Özkardeş, ETİK İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Av. İlker Ünsever, Ege sağlık ve Turizm Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Zeki Hozer, Avrupa Türkiye Turizm Konseyi Başkanı Hüseyin Baraner, Gözen Holding Danışmanı Hacı Say, TAV İzmir Genel Müdürü Erkan Balcı, Marka Danışmanı Muhterem İlgüner, Sunexpress Kurumsal İlişkiler Müdürü Serdar Alyamaç katıldı.

ETİK Başkan Yardımcısı Bülent TERCAN, İzmir'in zenginliklerini ve sıkıntılarını özetleyip, turizm kalkınması için atılması gereken adımları, ayrıntılı bir sunum ile aktardı.

İzmir'de artık konuşma değil eylem zamanı...

Tercan; "Bugüne kadar yüzlerce turizm toplantısına katıldık, fakat bugünün ve yarınlarımızın ayrıcalığı İzmir'in turizm dinamiklerinin ve kanaat önderlerinin, İzmir Büyük Şehir Belediye Başkanımız Sn. Aziz Kocaoğlu başkanlığında ki İZTAV çatısı altında kenetlenmiş olmasıdır. Şimdi hedefimizi belirleyip, planlarımızı yapıp eyleme geçirme zamanıdır. Hep birlikte, bugün bunun startını verdik." dedi.

2018'de, 5milyon/yıl turist hedefimiz olmalı...

İZTAV olarak mutlaka somut hedef koymalıyız diyen Bülent Tercan, "2018 yılı, İzmir'in hedefi yılda 5.000.000 turist ağırlamak olmalı. 5.000.000/yıl turist hedefi, tüm şehrin motivasyonunu arttıracaktır. Böyle bir hedef koyup, bu hedefe nasıl ulaşırız? Hangi ürünlerimizi ortaya çıkartmalıyız? Nerede, nasıl, kime tanıtmalıyız? gibi sorularla beraber cevapları da gelecektir. 

İzmir'de her şey var...

İzmir'in hiçbir bahanesi olamaz İzmir'de her şey var. Deniz, kum, güneş, tarih, kültür, Unesco dünya listesine girmiş iki ilçemiz (Bergama, Selçuk/Efes), dünyanın en büyük açık hava çarşısı Kemeraltı, fevkalade güzel Doğal Yaşam Parkı, Lifestyle’ı, Ege Mutfağı, güçlü Gastronomisi, Claros Kehanet Merkezi, Balçova’da, Çeşme’de Termali, Dalış turizmi, Sağlık Turizmi, İzmir’den direk uçuşları, son derece modern iç hatlar, dış hatlar havalimanı ve daha nice zenginlikleri var. İzmir’in hiçbir eksiği yok, dolayısı ile hiçbir bahanesi olamaz. Tek yapılması gereken tanıtım, tanıtım, tanıtımdır." dedi.

Editör: Haber Merkezi